Muğla

Engelli Vatandaşları 'da Unutmadılar

Büyükşehir engelsiz plajlar ile denizlerde engelleri kaldırıyor işte detaylar ..

Engelli Vatandaşları 'da Unutmadılar

Türkiye’nin ve Dünya’nın en gözde plajlarına sahip olan Muğla’da Büyükşehir Belediyesi 21 plajda engelli vatandaşların güvenle denize girebilmeleri için yürüyüş platformu, özel soyunma kabinleri hayata geçirdi ve yüzer şezlonglar yardımı ile engelli vatandaşların refakatçisi eşliğinde denize girebilmelerini imkan sağlıyor. Muğla genelinde hayata geçirilen engelsiz plajlardan Bodrum ilçesinde 7, Dalaman ilçesinde 2, Datça ilçesinde 5, Fethiye ilçesinde 2, Milas ilçesinde 3, Ortaca ve Ula ilçesinde 1 adet bulunuyor.
Muğla Büyükşehir Belediyesi hayata geçirdiği Engelsiz Plajlar projesi ile engelli vatandaşların sosyal yaşama daha fazla katılmalarını ve hayatın her anına dahil olabilmelerini hedefliyor. Bu nedenle Engelsiz Plajlar tenha ve uzak noktalara değil, sahil bandının tam ortasına yapılıyor. Ayrıca Engelsiz Plajlar sayesinde engelli aile bireyinin güvenle denize girmesi aileleri de rahatlatıyor.
Aydoğan, “Engelsiz Plaj Projesi ile Denize Rahatlıklar Girebiliyoruz”
Büyükşehir Belediyesi’nin engelsiz plajlar hizmetinden faydalanan Ortacalı Salim Aydoğan engelsiz bu uygulamanın kendileri için çok değerli olduğunu ve diğer vatandaşlar gibi deniz ile buluşmanın kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Aydoğan, “Engelsiz plaj uygulamasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Yüzmeyi çok seviyorum. Bu sayede istediğimiz gibi denize girebiliyoruz. Denize girerken belediye çalışanları da bize çok yardımcı oluyor. Başta projenin mimarı Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve ekip arkadaşlarına teşekkür ederim” dedi.
Ayrıca Datça’da engelsiz plajdan faydalanan Ömer Balan ise eskiden denize girme konusunda büyük zorluk yaşadıklarını söylerken artık rahatlıkla bu zevki tattıklarını vurguladı ve “Büyükşehir Belediyemiz sayesinde plaja rahatlıkla gelebiliyoruz. Eskiden denize giriş ve çıkışta çok zorlanıyorduk. Şimdi böyle bir sıkıntımız yok. Belediyemize çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.Engelli Vatandaşları 'da Unutmadılar Engelli Vatandaşları 'da Unutmadılar Engelli Vatandaşları 'da Unutmadılar

iha

 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Van Büyükşehir Belediyesi'nden engellilere destek
Bölgesel

Van Büyükşehir Belediyesi'nden engellilere destek

Van Büyükşehir Belediyesi, engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye ve medikal malzeme desteğinde bulundu.

Erzurum'da 20. İşitme Engelliler Kış Olimpiyat Oyunları Heyecanla Son Buldu
Etkinlik

Erzurum'da 20. İşitme Engelliler Kış Olimpiyat Oyunları Heyecanla Son Buldu

Erzurum’da düzenlenen 20. İşitme Engelliler Kış Olimpiyat Oyunları’nda (Deaflympics) heyecan bugün oynanan müsabakalarla sona erdi.

Antalya’da engelli park yerlerine park eden sürücülere cezalar yağdı
Yaşam

Antalya’da engelli park yerlerine park eden sürücülere cezalar yağdı

Antalya’da engelli vatandaşlar için ayrılan park yerlerine engelleri olmamasına rağmen park eden 625 sürücüye para cezası uygulandı.

 “Engelleri Birlikte Aşıyoruz”
Bölgesel

“Engelleri Birlikte Aşıyoruz”

Ahlatlı engelliler Çanakkale’yi gezdi Haber detayı..

Batman’da işe kabul edilen vatandaş içeriye alınmadı
Bölgesel

Batman’da işe kabul edilen vatandaş içeriye alınmadı

Batman’da iş başvurusunda bulunup işe kabul edilen engelli bir vatandaş, herhangi bir açıklama yapılmadan iş yerine alınmadığını ve işten çıkarıldığını iddia etti. Haber detayı..

Antalya'da  otobüsler 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda ücretsiz
Bölgesel

Antalya'da otobüsler 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda ücretsiz

Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait resmi plakalı belediye otobüsleri, Antray ve nostalji tramvayı 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda ücretsiz yolcu taşıyacak.