Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce Kanadı Noktalı Sirke Sineği ile mücadele zamanı olduğu belirtilerek yapılması gerekenler hususunda bilgilendirme yapıldı.
Yapılan açıklamada, “Erzincan’da armut, elma, erik, çilek, kayısı, kiraz, şeftali, vişne bahçelerinde, üzüm bağında zarar yapan Kanadı Noktalı sirke sineği Drosophila suzukii mücadelesi yapılması gerekmektedir. Mücadele elma sirkeli tuzaklar asılarak yapılacaktır. Tuzak olarak 0,5 litrelik şeffaf plastik kaplar kullanılır. İçerisine elma sirkesi konan ve üzerinde 3 mm’den büyük olmayan 8-10 adet delik açılarak ağaçların gölge bir yerine asılır. Asılan sirkeli kaplar üreticiler tarafından haftalık kontrol edilerek eksilen sirkelerin tamamlanması sağlanır. Bu sirke kontrollerine yıl boyu devam edilecektir.
Bahçenin kenarları boyunca, 1 sıra ve en fazla 5 metre aralıkla elma sirkeli tuzaklar asılmalıdır. Aynı bahçe içindeki diğer ağaçlara ise, ağaç başına 4-5 adet sirkeli tuzak asılarak zararlının mücadelesinde kitle halinde tuzakla yakalama yöntemi uygulanır.” denildi.
İHA
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)