Türkiye siyasetinin ve Kars-Ardahan bölgesinin önemli isimlerinden, eski Sanayi ve Teknoloji Bakanı Abdülkerim Doğru 100 yaşında vefat etti.
Ahıska kökenli bir ailenin Ardahan'ın Ölçek köyüne yerleşen ferdi olan Doğru, uzun yaşamı boyunca hem siyasette hem de bürokraside etkili görevler üstlendi.
Siyasi Kariyer ve Katkıları
İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Fakültesi mezunu Doğru, Milli Selamet Partisi (MSP), Milliyetçi Çalışma Partisi (MÇP) ve Doğru Yol Partisi (DYP) çatısı altında aktif siyasette yer aldı. XV., XVI. ve XIX. dönemlerde Kars milletvekili olarak görev yaptı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı döneminde, bölgenin kalkınmasına yönelik Çimento Fabrikası, Süt Fabrikası ve Et-Balık Kombinası gibi önemli projeleri hayata geçirdi.
Evli ve 7 çocuk babası olan Doğru, Fransızca, İngilizce, Almanca ve Arapça gibi birçok yabancı dili konuşabiliyordu.
Cenaze Töreni
Abdülkerim Doğru için 5 Eylül Cuma günü saat 15.00'te TBMM'de resmi tören düzenlenecek. Törenin ardından cenaze nama
zı Kocatepe Camii'nde kılınacak ve Karşıyaka Mezarlığı'na defnedilecek.
Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.
Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.
Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.
Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.
Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?
Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.
Yorumlar (0)