Eskişehir jandarma sorumluluk bölgesinde geçtiğimiz yıl meydana gelen 250 trafik kazasında 11 vatandaş hayatını kaybederken, 527 vatandaş yaralandı.
Trafik jandarması ekiplerinin 1 Ocak - 31 Aralık 2024 tarihleri arasında gerçekleştirdiği çalışmalarla ilgili veriler paylaşıldı. Açıklanan verilere göre, toplam 4 bin 669 kilometre yoldan sorumlu olan trafik jandarması ekiplerinin gece gündüz demeden aralıksız sürdürdüğü kontrollere rağmen bahse konu tarihler arasında 8 ölümlü ve 242 yaralanmalı trafik kazası meydana geldi. Kazalarda 11 vatandaşın hayatını kaybettiği, 527 vatandaşın yaralandığı belirtildi.
Trafik jandarmasının sorumluluk bölgesindeki trafik kazalarının yüzde 67’si tek taraflı, yüzde 33’ü çift taraflı olarak meydana geldi. Kazaların yüzde 70’i aracın hızını yola uydurmamaktan kaynaklı yoldan çıkma, yüzde 13’ü yandan çarpma, yüzde 10’u karşılıklı çarpışma ve yüzde 7’si arkadan çarpma şeklinde gerçekleşti. Yapılan analizlerde, trafik kazalarında emniyet kemeri takan sürücü ve yolcuların ya hiç yara almadan ya da hafif şekilde yaralanarak kurtuldukları görüldü.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)