Başkan Sipahi: Vergi Denetimleri Esnafı Canından Bezdirdi
Burdur ESOB Başkanı Metin Sipahi, vergi denetimleri ve cezaların esnafı zor durumda bıraktığını belirterek daha yapıcı ve yol gösterici uygulamalar çağrısı yaptı.
Burdur Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Metin Sipahi, Burdur’da son dönemde artan vergi denetimleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Sipahi, denetimlerin esnafı desteklemek yerine ciddi bir baskı oluşturduğunu ifade etti.
Esnafın devletin temel direklerinden biri olduğunu vurgulayan Sipahi, “Devletin kurumları esnafa bu şekilde yaklaşırsa esnaf nasıl ayakta kalacak? İş yerleri kapanırsa vergiler kimden toplanacak?” sözleriyle tepki gösterdi.
Vergi denetimlerine karşı olmadıklarını belirten Sipahi, denetimlerin ceza odaklı değil, rehberlik edici olması gerektiğini söyledi. Eksikliklerin sözlü ikazla giderilmesi ve vergi kurumlarının yol gösterici bir tutum sergilemesi gerektiğini ifade etti. Gerekli durumlarda oda olarak esnafa destek vermeye hazır olduklarını da sözlerine ekledi.
Hükümetin uyguladığı sıkı para politikası nedeniyle esnafın krediye erişimde zorlandığını dile getiren Sipahi, küresel ve ulusal ekonomik sorunların küçük esnafı çıkmaz bir noktaya sürüklediğini belirtti.
Kirasını ödemekte, eleman çalıştırmakta ve finansmana ulaşmakta zorlanan esnafın, mevcut denetim ve ceza baskısına dayanacak ne gücü ne de psikolojisi kaldığını vurgulayan Sipahi, bu durumun iş yerlerinin kapanmasına yol açabileceğini ifade etti.
Vergi sorumluluğunun bilincinde olan esnafın, kesilen cezaların faizini dahi ödeyemeyecek duruma geldiğini söyleyen Sipahi, baskı ve cezaların yılların emeği olan işletmelerin kapanmasına neden olabileceği uyarısında bulundu.
Devlet ve esnafın birbirinden ayrı düşünülemeyeceğini belirten Sipahi, daha yapıcı, destekleyici ve hoşgörülü bir anlayışla sürecin yürütülmesi gerektiğini ifade etti. Sipahi, esnafın ve kamu görevlilerinin rahat bir nefes alabileceği ortak bir çözüm zemini çağrısında bulundu.
Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.
Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.
Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.
Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.
Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?
Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.
Yorumlar (0)