Eskişehir Teknik Üniversitesi’nde (ESTÜ), sanal geçeklik gözlüğü ile oynan HADO oyunun üniversite takımı seçmeleri devam ediyor.
Oynanışı herkesin aşina olduğu yakar top oyununa benzeyen HADO’nun, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) bünyesinde Üniversiteler Ligi’ne katılacak Eskişehir Teknik Üniversitesi takımının oluşturulması için seçmeler, Eskişehir Teknik Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’nda devam ediyor. 2015 yılında Japonya’da ortaya çıkan, 2019 yılında ise Türkiye’ye gelen ve VR teknolojisiyle oynanan oyunun seçmeleri saat 17.00’a kadar devam ederken, 3’ü as, 3‘ü de yedek olmak üzere toplamda 6 oyuncu takıma seçilecek. Eğlenceli geçen seçmelerde öğrenciler oyunu deneyimlerken, keyifli dakikalar geçiriyor.
2021 yılında namağlup Avrupa şampiyonu, 2022 yılında Avrupa ikincisi ve 1 ay öncede dünya beşincisi olan HADO Milli Takımı’nın antrenörü Onurcan Şimşek, oyun hakkında bilgi verdi. Yakar topa oldukça benzeyen oyunla ilgili Şimşek, “HADO, çocukken oynadığımız yakar topun günümüzdeki arttırılmış gerçeklik (VR) teknolojisiyle sahanın içerisinde oynuyoruz. Bu spor, 3’e 3 oynanan bir spor branşıdır. Bu branş 2015 yılında Japonya’da ortaya çıktı, 2019 yılında ise Türkiye’ye geldi. Şu an öğrenciler bu spora ulaşsınlar, ne olduğunu öğrensinler diye hem deneme yapıyoruz hem de oynayan oyuncular arasından okul takımı seçmesi yapıyoruz. Gözlüklerde kullandığımız cihazlar VR gözlükleri, kollarındaki cihazlar ise top atmayı sağlıyor ve rakibin gövde kısmında bulunan 4 yapraklı can yoncaları var, birbirlerine top atarak bu can yoncalarını vurmaya çalışıyorlar. Aynı zamanda savunma yapma mekanizmaları da var. Yine kolumuzdaki cihazı kullanarak kalkan açıyoruz, bu şekilde kendimizi koruyabiliyoruz. HADO, bu sene Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) bünyesinde Üniversiteler Ligi’nde mücadele edecek. Takımlar 6 kişiden oluşuyor, oyun normalde 3’e 3 oynandığı için 3 as oyuncu, 3 de yedek oyuncu seçiyoruz” dedi.
İHA
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)