Et Fiyatları Düşecek mi? 600 Bin Baş Hayvan...

Sadettin İnan, Et ve Süt Kurumu'nun 600 bin baş besilik hayvan ithalatı ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. İnan, Uruguay'dan gelen ilk gemide sadece 11 bin baş hayvan olduğunu ve bunun da Irak için hazırlanmış bir sevkiyat olduğunu söyledi.

Et Fiyatları Düşecek mi? 600 Bin Baş Hayvan...

Tarımdan Haber Sorumlu Genel Yayın Yönetmeni Sadettin İnan, Et ve Süt Kurumu'nun Uruguay'dan getirilen 11 bin baş besilik danayı ve Brezilya'dan yapılan yeni ithalat sözleşmesini değerlendirdi. İthalat belirsizliği devam ederken, et fiyatlarındaki sıcak gündem korunuyor. 

Et ve Süt Kurumu’nun 600 bin baş besilik hayvan ithalatına yönelik belirsizlik devam ederken, ESK tarafından geçtiğimiz gün besicilere gönderilen mesajın detayları da ortaya çıkmaya başladı. ESK’nın mesajında birinci dönem ilk geminin yüklenerek yola çıktığı belirtilirken, gemide ne kadar hayvan olduğunun ve ilk geminin ardından ithalatla ilgili diğer gemilerin de hangi periyotta geleceğine dair bilgi verilmemişti.

IRAK İÇİN HAZIRLANMIŞ 11 BİN DANA RİCA MİNNET TÜRKİYE'YE GETİRİLECEK!

Tarımdan Haber sorumlu genel yayın yönetmeni Sadettin İnan, Uruguay’dan yola çıkan geminin içinde 11 bin dana bulunduğunu, bunun da El-Mahmut firması tarafından Irak için hazırlanmış hayvanların rica minnet Türkiye’ye getirildiğini kaydetti.

HİCAJİ İLE 300 BİN BAŞ İTHALAT SÖZLEŞMESİ YAPILDI

Diğer yandan Hicaji firması ile yine Uruguay’dan 300 bin baş besilik dana ithalat sözleşmesi yapıldığını ancak bu firmanın ilk gemisinin Mart sonunda yola çıkağını ifade etti.

ESK BREZİLYA'DA İSE YENİ KURULMUŞ BİR FİRMA İLE İTHALAT SÖZLEŞMESİ İMZALADI!

ESK’nın Uruguay’ın dışında Brezilya’da yeni kurulmuş bir firma ile sözleşme yaptığını ancak bu firmanın ilk gemisinin ne zaman yola çıkacağının henüz bilinmediğini kaydetti. Gelen 11 bin başlık geminin dışında şu anda 2 aylık süreçte gelecek başka bir gemi görünmediğini dile getiren İnan, “Bu süre içinde Brezilya’da yeni kurulmuş firma tarafından hayvan sevki başlamazsa kesim ve et fiyatları yükselişini sürdürecektir” dedi.

kaynak: tarımdan haber

 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Ahmet Sedat Oktay açıkladı! Bucak Adalet Sarayı Yetersiz!
Bölgesel

Ahmet Sedat Oktay açıkladı! Bucak Adalet Sarayı Yetersiz!

CHP Bucak İlçe Başkanı Avukat Ahmet Sedat Oktay, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Bucak Adalet Sarayı'nın yetersizliğine dikkat çekti.

Bucak'ta zincir markette hırsızlık! Emniyet ekipleri yakaladı
Bölgesel

Bucak'ta zincir markette hırsızlık! Emniyet ekipleri yakaladı

Burdur'un Bucak ilçesinde zincir markette yaşanan hırsızlık olayı sonrasında olayın şüphelisi yakalandı. Detaylar haberimizde...

Üretim ve üretici için bir araya geldiler
Bölgesel

Üretim ve üretici için bir araya geldiler

Karamanlı Belediye Başkanı ve ilgili kurumlar, ilçede tarımsal üretimi geliştirmek ve üreticilerin kalkınmasını sağlamak için bir araya geldi. Detaylar haberimizde...

Özel Eğitim Öğrencilerine Diyabet Eğitimi
Bölgesel

Özel Eğitim Öğrencilerine Diyabet Eğitimi

Nazilli İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesinde görevli diyetisyen Özlem Güçlü, Nazilli Özel Eğitim İş Okulu öğrencilerine diyabet konusunda bilgilendirici eğitim verdi.

İşletmelere Yönelik Vergi Denetimi
İş Dünyası

İşletmelere Yönelik Vergi Denetimi

Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı, 2 bine yakın işletmeye yönelik Katma Değer Vergisi (KDV) denetimi yaptı.

BUYSAD Başkanı Dönmez YESİDEF Yönetiminde
İş Dünyası

BUYSAD Başkanı Dönmez YESİDEF Yönetiminde

BUYSAD Başkanı Coşkun Dönmez, YESİDEF yönetimine yeniden seçildi. Dönmez, endüstriyel yemek sektörünün üst kuruluşu olan YESİDEF’in sektörün gelişmesi için çok önemli çalışmalar yaptığını söyledi.