Antalya

Ev sahibi ve kiracılar için duyuru yapıldı! Artık hepsi ücretsiz

Konut sigortaları, deprem, sel ve yangın gibi durumlarda hasarları karşılamaları ile bilinirler. Ayrıca sigortanın içerisinde ek hizmetler de dahil edilmektedir. İşte detaylar...

Ev sahibi ve kiracılar için duyuru yapıldı! Artık hepsi ücretsiz

Ev sahipleri ve kiracılar tarafından yoğun ilgi gören konut sigortası genellikle deprem, sel ve yangın gibi durumlarda meydana gelen ciddi hasarları karşılamasıyla tanınır. Ancak, sigorta şirketlerinin çoğu bu poliçelere maliyet açısından dostça ek hizmetler de dahil etmektedir. Kombi ve klima bakımından, çilingir hizmetlerine, halı temizliğine kadar birçok hizmeti ekstra bir ücret talep etmeden sağlamaktadırlar. Bu hizmetler genellikle poliçe belgelerinin derinliklerinde saklanır...

Konut sigortası yalnızca büyük felaketler durumunda değil, günlük yaşamda karşılaşabileceğimiz aksiliklere karşı da yardımcı olur. Bu, ek masrafları cebinizden çıkarmayı önler. Daha doğrusu, poliçelerinizin kapsamında size yardımcı olabilecek bir dizi ücretsiz hizmet bulunmaktadır.

Birçoğumuzun farkında olmadığı bu ücretsiz hizmetler, genellikle asistanlık hizmeti olarak sunulmaktadır ve genellikle bilinmemekte veya unutulmaktadır. Bir yıl boyunca herhangi bir zararla karşılaşmasanız bile, bu ücretsiz hizmetlerden yararlanma hakkınız bulunmaktadır.

Klima ve kombi bakımı, anahtar kaybı, cam kırılması, elektrik ve su tesisatı sorunları gibi durumların çözülmesi için ilk adım poliçenizin ayrıntılarını bilmektir, ardından bu hizmetlerden yararlanıyorsanız, sigorta şirketinizi arayarak talebinizi iletebilirsiniz.

Konut sigortası asistanlık hizmetleri, sigorta şirketine bağlı olarak farklılık gösterebilir ancak genellikle sunulan hizmetler şunları içerir:

1- ÇİLİNGİR DESTEĞİ

Emlak poliçelerinde yer verilen yardım servislerinden belki de en sıklıkla müracaat edileni kilit ustası desteğidir. Anahtarı yitirdiğiniz ya da içeride bıraktığınız anlarda, sigorta firmanız size kontratlı kilit ustası gönderiyor ve oluşan mağduriyet hızla gideriliyor. Eğer kilit ustası, kilidi açarken yaptığı işlem sebebiyle kilidin kullanım dışı kalmasına yol açarsa ve bu durum sigorta güvencesi altındaysa, ortaya çıkan ekstra masraflar da karşılanıyor. Kilit ustası desteği senede 3 kere 1.000-1.250 lira değerinde masrafları kapsar.

2- KLİMA BAKIMI

Klimanın etkin bir biçimde çalışabilmesi ve ömrünü uzatabilmesi için senede en az bir kere yetkili servis tarafından kontrolünün yapılması esastır. Bu hizmetin bir maliyeti bulunmakla birlikte, genellikle konut sigortası poliçesinde bu hizmet bedelsiz olarak sunulmaktadır. Bu hizmetten faydalanabilmeniz için klimanın faal durumda olması gereklidir. Mobil, duvar tipi ve salon tipi klimalar bakıma dâhil. Arıza saptaması, gaz basınç ölçümü, elektrik ve gaz sızıntı kontrolü, iç ünite filtre temizliği, dış ünite plastik temizliği poliçe kapsamında bulunur. Bakım dışı onarım taleplerinde ise yüzde 30-40 indirim uygulanmaktadır.

3- KOMBİ BAKIMI

Klimada olduğu gibi, kış mevsimi yaklaştıkça kombi bakımı ve petek temizliği cihazın ömrünü uzatırken olası daha büyük maliyetleri önlemeye yardımcı olur. Ayrıca, bakımı gerçekleştirilen cihazda verimlilik artar, bu durum tasarrufa önemli bir katkı sağlar. Konut sigortaları senede 1 kere kombi bakımını da kapsar. Garanti süresi bitse dahi bu haktan faydalanabilirsiniz. İşlem, yoğuşmalı ve yoğuşmasız kombilerde uygulanır. Bakımın içeriği şu şekildedir: Filtre temizliği, yanma ayarı, arıza tespiti, otomatik gaz kesme durumu kontrolü, tozların temizlenmesi, fan ve kazan kontrolü, gaz basınç ölçümü, elektrik kaçağı kontrolü. Petek temizliği de poliçelere dahil edilebilir.

4- HALI VE KOLTUK TEMİZLİĞİ

Halı ve çift kişilik koltukların temizliği, belirlenmiş sınırlamalar kapsamında poliçeye ekleniyor. Örneğin, önceden belirlenmiş boyutlarda (genellikle 6 metrekare) bir halı, yıkanarak adresinize teslim edilir. Halının endüstriyel bir ürün olması zorunludur. Yün, el dokuma ve ipek halılar için ise indirimli seçenekler sunulabilir.

5- DÖŞEME TAMİRİ VE LEKE GİDERME

Yıllık süreç içerisinde halı, kanepe, koltuk ve sandalyeler gibi eşyalarda meydana gelebilecek belirli ölçüdeki ufak hasarlar, döşeme bozulmaları ücretsiz olarak düzeltilir. Leke çıkarma işlemi de bu servis kapsamındadır.

6- CAM KIRILMASI

Doğal felaketler meydana geldiğinde, cam kırılması durumunda ödeme yapılır. Ancak ek bir cam kırılma sigortası alınırsa, kaza sonucu dış cephe camları veya vitrin camları kırılırsa, masraflarınız sigorta tarafından karşılanır.

7- ELEKTRİK VE SU TESİSAT SERVİSLERİ

Yıl içinde belirlenen limitler dahilinde (örneğin 1.250 lirayı aşmayacak biçimde) su tesisatı servisleri (örneğin patlayan su borusunun tamiri gibi) ücretsiz sunulur. Bu hizmet genellikle yılda üç kez sağlanır. Benzer şekilde elektrik tesisat servisleri de (örneğin kaçak kontrolü gibi) sunulur.

8- PARKE TAMİRİ

Poliçenin başlangıç tarihinden itibaren bir yıl boyunca, ahşap veya laminant parkeler, mermer veya granit malzemelerde meydana gelebilecek belirli limitlerdeki küçük hasarlar ücretsiz onarılır.

9- KONAKLAMA VE OTEL MASRAFLARI

Su baskını, yangın gibi nedenlerle evin yaşanamaz hale gelmesi durumunda, otelde konaklama masrafları sigorta kapsamında karşılanır. Kişi başı oda ve kahvaltı ücretleri, otelin konuta olan mesafesi ve kalınacak gün sayısı sigorta şirketi tarafından belirlenir (genellikle en fazla 3 gün olabilir). Aynı şekilde, evde meydana gelen bir hasar nedeniyle ortaya çıkan seyahat masrafları da karşılanabilir.

10- AMBULANS SERVİSİ

Polise sahibinin, konutta yaşayanların veya misafirlerin konut içinde yaralanmaları veya rahatsızlanmaları durumunda, bölgedeki en yakın noktadan ambulans hizmeti sağlanır. Bu hizmetin de limiti yılda 3 kez ve belirlenen sınırlamalar dahilindedir.

11- EVCİL HAYVAN DESTEĞİ

Bazı sigorta firmaları, ücretsiz hizmetlerinde sınırlama yapmıyor. Evcil hayvan desteği bu hizmetlerden bir tanesi. Sigortalı ile aynı evi paylaşan köpek, kedi, kuş ve hamster gibi evcil hayvanların anlaşmalı veteriner tarafından muayenesi, tırnak kesimi, göz ve kulak temizliği ücretsiz olarak gerçekleştirilir. Bu hakkın kullanımı yılda 1 kez ile sınırlıdır.

12- KURU TEMİZLEME

Bazı sigorta firmaları, sigortalının kıyafetlerinin (örneğin, gömlek, etek, kaban, pardösü, palto gibi toplamda 2 adet) kuru temizleme ihtiyacı olduğu durumlarda, anlaşmalı firmaların sağladığı ücretsiz hizmetlerden yararlanmasını sağlar.

EŞYALAR İÇİN DE KORUYUCU KALKAN GÖREVİ GÖRÜR

DASK poliçeleri yalnızca bina hasarını karşılar. Eşyada meydana gelen hasar, manevi tazminat, kira kaybı, taşınma yardımı gibi ödemeler sigorta firmalarına göre değişiklik gösterse de, genellikle konut sigortası kapsamında yer alır. Eşyalara dair teminatlar belirlenirken, vatandaşın sözlü ifadesi temel alınır.

Ayakkabıdan koltuğa, masadan televizyona, bilgisayardan halıya kadar her türlü eşyanın değeri bu beyanın içine dahil edilir. Bu, doğru bir beyan olmalıdır. Çünkü poliçe fiyatı buna göre belirlenir. Düşük bir beyanda gelecek zarar için daha az ödeme yapılırken, yüksek bir beyanda konut sigortasının fiyatı artar ancak alınacak tazminat, eşyaların güncel piyasa değerini aşmaz.

karar

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 2
    BEĞENDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ÜZÜLDÜM
  • 1
    KIZDIM
  • 1
    ŞAŞIRDIM
  • 1
    BEĞENMEDİM
  • 1
    GÜLDÜM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Milyonlarca kiracıyı ilgilendiriyor! IBAN'dan yatırıyorsanız canınız yanabilir
İş Dünyası

Milyonlarca kiracıyı ilgilendiriyor! IBAN'dan yatırıyorsanız canınız yanabilir

Yargıtay'ın kira bedelini banka üzerinden yatıran kiracılarla ilgili aldığı çarpıcı karar! Kiracıların, banka üzerinden yaptıkları kira ödemelerinde havale ücretine dikkat etmeleri gerekiyor. Yargıtay'ın emsal kararı ve detaylar haberimizde.

Küçük çocuğun önünde Kira artışı kavgası yaptılar
Bölgesel

Küçük çocuğun önünde Kira artışı kavgası yaptılar

Antalya’nın Serik ilçesinde ev sahibi ile kiracı arasında kira artışı iddiasıyla çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga anları cep telefonu kamerasına yansırken, olay anında küçük bir çocuğun da tüm yaşananlara şahit olduğu görüldü.

Burdur'da ev sahibinin yakalayamadığı hırsızı, polisler yakaladı
3. Sayfa

Burdur'da ev sahibinin yakalayamadığı hırsızı, polisler yakaladı

Burdur’da ayakkabılıkta bulduğu yedek anahtarla girdiği bir evi soyan ve aynı yöntemle girdiği ikinci evde ev sahibine yakalanan ancak kaçmayı başaran kadın hırsız, polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Kira zammını kabul etmedi, dayak yedi
3. Sayfa

Kira zammını kabul etmedi, dayak yedi

Kartal’da aynı evde yıllardır kirada olan bir vatandaş, ev sahibinin 6 bin TL yapmak istediği kiranın 5 bin TL olmasında ev sahibi ile anlaştı. Fakat ev sahibinin oğlu tarafından saldırıya uğrayan kiracı, darp edilerek kafasından yaralandı.

Yürekleri sızlattı! Ev sahibi gözyaşlarına aldırış etmedi
Bölgesel

Yürekleri sızlattı! Ev sahibi gözyaşlarına aldırış etmedi

Antalya'da zihinsel engelli kızıyla birlikte yaşayan kiracı 73 yaşındaki Jale Berk, ev sahibi tarafından icra memurları aracılığıyla oturduğu daireden eşyalarıyla birlikte tahliye edildi.

Yuva kuruyordu, yuvasından oldu
Yaşam

Yuva kuruyordu, yuvasından oldu

Antalya’da nikah memuru olarak çalışan Ayla Tezcan, ev sahibinin tahliye taahhütnamesi devreye sokmasıyla oturduğu daireden çıkarıldı. Tahliye sırasında evde bulunmayan Tezcan, eşyalarını sokakta görünce hem şoka uğradı hem de gözleri doldu.