Muş’ta bir araya gelen aileler, çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa götürülmesinden sorumlu tuttukları HDP’nin il başkanlığı önünde oturma eylemi yaptı. Kandırılarak dağa kaçırılan çocukları için HDP Muş İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi yapan anneler, evlat nöbetine kararlılıkla devam ediyor. Ellerinde çocuklarının fotoğrafıyla bekleyişini sürdüren anneler, evlatlarına teslim olmaları çağrısında bulunarak kararlı bekleyişlerini sürdürüyor.
PKK tarafından dağa kaçırılan oğluna seslenen anne Şahinaz Özcan, oğlu gelene kadar eylemlerine devam edeceğini ifade ederek, “6 yıldır çocuğum kayıptır. Oğlumdan hiç haber alamadım. Var mı yok mu bilmiyorum. HDP ve PKK çocuğumu götürdü. Oğlum gelene kadar bu eylemi devam ettireceğim. 4 yıldır eylem yapıyorum, Diyarbakır ve Muş’ta. Oğlum Atilla sesimi duyuyorsan gel teslim ol. Sen orada ne yapıyorsun” dedi.
Çocuklarının kandırılarak dağa kaçırılmasında HDP’yi sorumlu tutan baba Halit Altun ise “10 yıldır HDP çocuklarımızı kandırıp okullarda ve koyunların önünde alıp götürdü. Biz 4 yıldır HDP il binalarının önünde Diyarbakır ve Muş’ta eylemimizi sürdürüyoruz. HDP sanmasın ki biz onları öyle boş bırakacağız. Çocuklarımızı bize teslim etmeyene kadar bilsinler ki biz onların kapılarını terk etmeyeceğiz. Onlar, çocuklarını güzel okullarda okutuyorlar, bizim çocukları da alıp dağın başına götürüp cenazelerini bize gönderiyorlar. Bizim çocuklarımız nerede onların çocukları nerede? 10 yıldır çocuğum var mı yok mu bilmiyoruz” ifadelerini kullandı.iha

Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)