Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Av. Cavit ARI; Burdur’un Bucak ilçesi Antalya il sınırına kurulu olan ve bölgede faaliyet gösteren çimento fabrikasının kontrolsüz bir şekilde toz salınımını gündeme taşıyarak basın açıklaması yaptı.
Cavit ARI; “Burdur’un Bucak İlçesi Kızılkaya Beldesi sınırları içinde faaliyet gösteren Çimento Fabrikası’nın Kurulu Sahası’nın kontrolsüzce saldığı toz yüzünden; Antalya’mızın Döşemealtı İlçesi Bademağacı Mahallesinde tüm yaşamı yılladır tehdit etmektedir.
Bademağacı Mahallesi; İklimi, toprağı ve göller yöresinden esen rüzgârlarıyla dünyaca ünlü bademin, üzümün yetişme alanıdır. Şimdi o rüzgârlar fabrikandan çıkan zehirli tozları hemşerilerimizin üzerine ve o bereketli topraklara getirmektedir. İnsanlarımız zehir solumakta ve kanser, koah gibi birçok hastalığa sebep olarak yaşamı tehdit etmektedir.” Dedi.
Av. Cavit ARI; Çimento Fabrikası’nın yıllardır insan sağlığına vermiş olduğu zarar yetmezmiş gibi şimdide çevreye yayılan kum bulutuna sebep olan kum eleme ve taş kırma tesisinin ve özellikle hammadde alınan sahanın kapasitesini üç katına çıkarılmak istenmesi Bademağacı ve Dağbeli‘nde bulunan vatandaşımızı tedirgin etmektedir. Halkımızın bu girişime tepkilidir.
Salınan tozlar neticesinde insanlarımız zehirlenmekte ve sağlığı tehlikeye atılmaktadır. Tarihi dokusuyla turizme açılması gereken tepelerimiz bereketli topraklarımız ve Orman dokumuz tahrip edilmekte ve şu an bembeyaz toz bulutuyla kaplıdır.
Çimento fabrikasının önlem almadan bir de üretimi artıracak olması asla kabul edilemez. Buradan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a ve Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na ve tüm yetkililere sesleniyorum. İnsan sağlığı hiçe sayılmakta, çevreye, Ormanlarımıza ve su kaynaklarımıza büyük zarar verilmektedir. Vatandaşlarımızın her geçen gün rahatsızlandığı ve sağlık problemlerinin arttığı bu bölgede CED olumlu raporu kararı verilmesi hukuka aykırı olacaktır ve insan sağlığına aykırı olacaktır. Bu konuyla ilgili bir inceleme ve soruşturma başlatacak mısınız? Daha neyi beklemektesiniz?” diyerek tepkisini dile getirerek açıklamasını tamamladı.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)