Aile Hekimlerine Doğum İzni Çağrısı: “Aynı Ülkede Ayrım Olmaz” Ahmet Eşref Fakıbaba: ASM çalışanları da kapsam içine alınmalı
İYİ Parti Ankara Milletvekili ve Sağlık Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Eşref Fakıbaba, doğum izni süresinin uzatılmasına yönelik düzenlemenin aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarını da kapsaması gerektiğini belirterek çağrıda bulundu.
Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’nda kabul edilen düzenlemeye dikkat çeken Fakıbaba, kadın çalışanlar için doğum izninin 8 haftadan 16 haftaya çıkarılmasını desteklediklerini ifade etti. Ancak bu hakkın Aile Sağlığı Merkezleri’nde (ASM) görev yapan sağlık personeline tanınmamasını “önemli bir adaletsizlik” olarak değerlendirdi.
ASM’lerde görev yapan doktor, ebe ve hemşirelerin ciddi sorunlarla karşı karşıya kaldığını vurgulayan Fakıbaba, yerlerine vekil bulunamadığı durumlarda çalışanların maaşlarının yüzde 50-60 oranında azaldığını söyledi. Bu süreçte geçici personel bulmanın neredeyse imkânsız hale geldiğini belirten Fakıbaba, yaşanan durumun hem ekonomik kayıp hem de motivasyon düşüklüğüne yol açtığını dile getirdi.
Söz konusu uygulamanın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu ifade eden Fakıbaba, aynı sağlık sisteminde görev yapan çalışanlar arasında ayrım yapılmaması gerektiğini vurguladı.
Sosyal medya hesabından da çağrısını yineleyen Fakıbaba, “Talebimiz açık ve net: Aile hekimlerimize ve aile sağlığı çalışanlarımıza da doğum izni hakkı verilmeli. Aynı ülkenin sağlık çalışanları arasında ayrım yapılmamalı” ifadelerini kullandı.
Burdur’un en yüksek noktası olan Kestel Dağı, 6 Aralık 2025 itibarıyla etkili olan yağışların ardından beyaz örtüyle kaplandı. Bucak ilçesi sınırlarındaki zirvede kış manzarası gece yarısı itibarıyla kendini gösterdi.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)