CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Burdur programı kapsamında fasulye üreticisi, işçisi ve hal esnafıyla bir araya geldi. Tarla ziyaretleri sırasında fasulye üreticilerinin ve işçilerinin sorunlarını dinleyen Özel, üreticilerin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekti.
Özgür Özel, fasulye tarlasında işçiler ve üreticilerle görüştü. Üreticiler, fasulyenin tarlada düşük fiyata alıcı bulamamasından şikayetçi olurken, yüksek girdi maliyetlerinin de üretimi zorlaştırdığını belirttiler. Tarladan sonra hale geçen Özel, burada hal esnafıyla kısa bir toplantı yaptı ve pazarlama sorunlarına değindi.
Tarım üretiminde girdi maliyetlerinin yüksek olmasının yanı sıra pazarlama sorunlarının da büyük bir problem olduğunu ifade eden Özel, fasulyenin tarlada 8 lira, İstanbul'da ise 120 lira olduğunu belirtti. Üretici ve işçilerin mutsuz olduğunu dile getiren Özel, hükümeti eleştirerek, "Toplayan mutsuz, toplatan mutsuz. Çünkü üreticinin, emekçinin değil, zenginin partisi iktidarda. Gelirken garibandan oy alarak geldiler. Şimdi köylüye dönüp bakmıyorlar" dedi.
Özgür Özel, tarım sektöründe yaşanan bu tür sorunların, mevcut hükümetin tarım politikalarının yetersizliğinden kaynaklandığını vurguladı. Üreticilere ve işçilere destek verilmesi gerektiğini belirten Özel, CHP olarak tarım sektörüne yönelik daha etkin politikalar geliştireceklerini ifade etti.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)