Fazla Su Tüketimi Zehirlenmeye Neden Olabilir

Fazla su tüketimi sodyum oranını düşüreceği için su zehirlenmesine sebep olabiliyor” Devamı haberimizde...

Fazla Su Tüketimi  Zehirlenmeye Neden Olabilir

Acıbadem Kayseri Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Seçil Demir, fazla su tüketimi isteğinin altında başka bir hastalık olabileceğini söyleyerek, “Fazla su tüketimi sodyum oranını düşüreceği için su zehirlenmesine sebep olabiliyor” dedi.
Aşırı su tüketiminin vücuttaki sodyum oranını düşüreceği için zehirlenmelere sebep olabileceğini söyleyen Acıbadem Kayseri Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Seçil Demir, “Su zehirler mi? diye soracak olursak, zehirlemez dememek lazım. Suyun aşırı tüketimi, özellikle vücuttaki sodyum miktarının dengesini bozarak, su zehirlenmesine neden olabiliyor. Sağlıklı insanların yanı sıra beyin ya da böbrekle ilgili rahatsızlığı olanlar ve idrar söktürücü kullananların fazla su tüketmemeye özellikle dikkat etmeleri gerekiyor. Sağlıklı insanların günde 2-3 litre, bu kişilerin ise 2 litreden fazla su içmemeleri gerekiyor" dedi. Dr. Demir, su zehirlenmesinin belirtilerini de, “Kişinin içmiş olduğu su miktarının 6 litrenin üzerinde olması sonrasında başlayan bulantı, kusma, şiddetli baş ağrısı ve görme bozuklukları” şeklinde sıraladı.

“1 litrenin altına düşülmemeli”
Fazla su içme isteğinin altında farklı bir hastalığın da olabileceğine dikkat çeken Dr. Demir, beyin ve böbrek düzeyindeki bazı hormonal bozuklukların aşırı su içme isteği olarak çıkabileceğini söyledi. Bu kişilerde hormon düşüklüğüne yönelik belirli tedaviler uygulandığını belirten Dr. Demir özellikle hipertansiyon ve diyabet gibi kronik hastalığı olan hastalara günde en fazla 2 litre olmak üzere su kısıtlaması uyguladıklarını, ancak 1 litrenin altına da düşülmemesi gerektiğini ifade etti.
Dr. Demir, gereğinden fazla su içen, normalin dışında bir su içme isteği olan kişilerin mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurmalarını tavsiye ederek, “Bu isteğin altında su içmelerine neden olan bir hastalık yatabiliyor. Dolayısıyla bu tip belirtileri ihmal etmemek gerekiyor” dedi. İHA

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

 Kış aylarında su içmek neden çok önemlidir?
Sağlık

Kış aylarında su içmek neden çok önemlidir?

SANKO Üniversitesi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Meltem Demirci, kış aylarında yeterli su tüketiminin, daha fazla stres altında olan bağışıklık sistemini güçlendirip hastalıklara karşı direnci artırdığını söyledi.

Su içiyor musunuz? Günde ne kadar su içmelisiniz? İşte cevabı
Yaşam

Su içiyor musunuz? Günde ne kadar su içmelisiniz? İşte cevabı

Uzman isim, suyun hayati önemini vurgulayarak vücut ağırlığına göre günlük su ihtiyacının hesaplanması gerektiğini belirtti. İdrar rengi ve su içme alışkanlığı hakkında bilgi verdi.

Sıcak havalarda çocuklara Su takviyesi
Sağlık

Sıcak havalarda çocuklara Su takviyesi

Sıcak havalarda çocukların su ve sıvı tüketimine dikkat işte detaylar..

İlkay Güngör, Ankara'da MHP Yetkilileri ile Görüştü!
Bölgesel

İlkay Güngör, Ankara'da MHP Yetkilileri ile Görüştü!

Kızılkaya Belediye Başkanı İlkay Güngör, Ankara'da Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) üst düzey yetkilileri ile görüştü. Görüşmelerde Kızılkaya'da yapılan hizmetler ve yeni projeler hakkında bilgi verdi.

Antalya'da EKDAĞ'ın Yeni Ekibi Belli Oldu
Bölgesel

Antalya'da EKDAĞ'ın Yeni Ekibi Belli Oldu

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin iştirakçi kuruluşu EKDAĞ'ın yeni yönetimi belli oldu. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Manavoğlu, Genel Müdür ise Ahmet Aydın olarak atandı.

Antalya'da Önemli Kararlar Alındı!
Yerel Yönetim

Antalya'da Önemli Kararlar Alındı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı devam meclisi toplantısında önemli kararlar alındı. Büyükşehir ve ASAT'ın 2023 mali yılı kesin hesapları oy birliğiyle kabul edildi.