Akçakoca Cumhuriyet İlkokulu doğaya ve geleceğe karşı sorumluluk bilinciyle fidandan fidana, nesilden nesile zincirleme fidan bağışı kampanyasını başlatıyor.
Düzce'nin Akçakoca ilçesinde minik öğrencilerden anlamlı bir kampanya. Cumhuriyet İlkokulu doğaya ve geleceğe karşı sorumluluk bilinciyle anlamlı bir projeyi hayata geçiriyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yürüttüğü ‘Geleceğe Çare: Yeşil Vatan' projesine katkı sağlamak amacıyla hazırlanan ‘Fidandan Fidana, Nesilden Nesile' zincirleme fidan bağışı ve davet projesi, Düzce ili Akçakoca ilçesinde kamu kurumlarının katılımıyla hayata geçiyor.
Hazırlanan projemizin temel amacının çevre bilincini artırmak, doğaya duyarlılığı geliştirmek, gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakmak ve ülkemizdeki yanan ormanların yeniden canlanmasına katkıda bulunmak olduğu bildirildi.
Projenin işleyişi ile ilgili yapılan bilgilendirmede ise "İlk adımda Akçakoca'daki tüm kamu kurum ve kuruluşları (kaymakamlık, belediye, emniyet, sağlık, tarım, okul müdürlükleri vb.) adına fidan bağışları yapılacak. Her kurum kendi adını taşıyan fidanlarla projeye katılacak. Ardından ilçeler birbirlerini davet ederek zincirleme bir bağış hareketi başlatacak. Süreç Düzce Valiliği ile taçlandırılacak ve Valimiz, diğer illeri projeye davet ederek zincirin ülke geneline yayılmasını sağlayacak. Cumhuriyet İlkokulu olarak, tüm kamu kurumlarını, öğrencilerimizi, velilerimizi ve halkımızı bu anlamlı zincire katılmaya davet ediyoruz. Hep birlikte, Geleceğe Çare: Yeşil Vatan için el ele verelim" denildi.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)