Nevşehir’de faaliyet gösteren çeşitli sivil toplum kuruluşlarına üye kadınlar, Filistin’e destek ve İsrail’e tepki amacıyla eylem başlattı.
Nejdet Ersan Parkında bir araya gelen çok sayıda sivil topluk kuruluşlarına üye kadınlar dün başladıkları oturma eylemine bu gün de devam etti. Ellerinde İsrail’e tepkilerin yer aldığı afiş ve dövizlerle Türk ve Filistin bayrakları taşıyan kadınlar, oturma eylemi gerçekleştirdi. Oturma eylemine katılan kadınlardan Sedef Öğütgen, bugün ve yarın Nevşehirli tüm kadınları Nejdet Ersan Parkındaki eylemlerine katılmaya davet etti. Öğütgen; “İsrail yaklaşık 100 yıldır Filistinli sivilleri katlediyor. Bugüne kadar on binlerce Filistinliyi katletti. Bombardımanlar nedeniyle Gazze’de hiçbir yer güvenli değil. Hastane, cami ve okullar işgalcilerin saldırısı altında. İşgalci İsrail yönetimi, askerlerine yargılanmayacaklarının güvencesini verdi. 20 gündür bütün uluslararası hukuk kuralları ve insanlığı ayaklar altına aldılar. Bizler vicdan sahibi kadın ve anneler olarak dünya liderlerini, sivil toplum kuruluşları ve uluslararası kurumları İsrail’e yaptırım uygulamaya davet ediyoruz" diye konuştu.
Kapadokya Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hayriye Demirbilek de; “İsrail son günlerde durmaksızın sivillerin bulunduğu bölgeleri bombalıyor. İsrail’in saldırıları tüm hukuk kurallarının çiğnendiği bir vahşete dönüşmüştür. İsrail’in masum Filistin halkını öldürmesi, ibadethaneleri yok etmesi insanlık suçudur” şeklinde konuştu.
Mahmut Sami Ramazanoğlu Vakfı temsilcisi ise konuşmasında, “İslam alimleri yer yüzünün herhangi bir yerinde zulüm altında olan Müslüman kardeşlerine yardım etmeye gücü yettiği halde, yardım etmeyen Müslümanların büyük günaha girdikleri hususunda ittifak ettikleri bilinmektedir. Bugün Filistin başta olmak üzere, Doğu Türkistan, Suriye, Arakan’da Müslümanların zulüm altında olması hepimizi vicdan muhasebesine sevk etmektedir. Bu kardeşlerimizin kurtuluşuna imkânımız yoksa onlar için gözyaşı dökerek dua etmeliyiz” dedi.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)