Antalya Büyükşehir Belediyesi, Finike’de İskele ve Eski Mahallelerindeki eskiyen ve ekonomik ömrünü dolduran ana içme suyu hattını yeniliyor.
Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü ilçelerde eskiyen ve ekonomik ömrünü dolduran boruları yenileme çalışmalarını sürdürüyor. ASAT bu çerçevede Finike merkez mahallelerini de besleyen İskele ve Eski Mahalle güzergahında bulunan 2 kilometrelik ana içme suyu hattındaki eski boruları yenisiyle değiştiriyor.
"Sağlıklı içme suyu hattı"
Çalışmalar hakkında bilgi veren Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Finike Şube Müdürü Fevzi Çiftçi, “Finike merkezde Yenimahalle, Kızılca, Karşıyaka, Kale mahallelerini besleyen hattımız var. Borular eski ve ekonomik ömrünü tamamlaması, ek yerlerinde de kaçakların yoğun olmasından dolayı hattı yeniliyoruz. Kanalizasyon basma hattımızın imalatı daha önce tamamlanmıştı. Şebeke hattı da daha önce bitmişti. İskele ana depomuzdan Finike merkeze kadar 2 kilometreik bir mesafe var. 400’lük polietilen boru döşüyoruz. Bu sayede Finike halkı da daha sağlıklı ve kaliteli içme suyuna kavuşmuş olacak. Çalışmanın ardından sıcak asfalt çalışması yapılacak” diye konuştu. İHA
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)