Şırnak

Gabar Dağı eteklerinde öğrencilere eğitim

Şırnak Gabar Dağı eteklerinde ilkokul öğrencilerine yönelik düzenlenen eğitimde, afet durumlarında alınacak önlemlere ve güvenli şekilde nasıl davranılması gerektiği konularına ilişkin bilgi verildi.

Gabar Dağı eteklerinde öğrencilere eğitim

ŞIRNAK (İHA) - Şırnak Gabar Dağı eteklerinde ilkokul öğrencilerine yönelik düzenlenen eğitimde, afet durumlarında alınacak önlemlere ve güvenli şekilde nasıl davranılması gerektiği konularına ilişkin bilgi verildi.
Öğrencilere afet türleri, afet öncesi, sırası ve sonrasında davranış şekilleri, acil durum çantası hazırlama ve temel ilk yardım bilgilerini de aktaran ekipler, toplumun her kesimine afet bilinci aşılamaya devam ediyor. Şırnak AFAD İl Müdürü Muzaffer İşlek, "AFAD olarak edindiğimiz afet tecrübelerinden; okul öncesi çocuklarında afet yönetimi, afet bilinci ve farkındalığı yeterli düzeyde olmadığı görülmüştür. Çocukların sadece deprem konusunda daha çok bilgiye sahip oldukları görülmüştür. Çocuklarımızın heyelan ve çığ konusunda yeterli bilgi sahibi olmadıkları görülmektedir. Selin nasıl oluştuğu hakkında bilgileri olduğu ama ne yapmaları gerektiği hakkında bilgi sahibi olmadıkları ortadadır. Çocuk eğitiminde 0-6 yaşın ne kadar önemli olduğunu düşünürsek afet eğitiminin okul öncesinde başlanması gerektiği, mutlaka afet yönetimini, afet bilincini ve afet farkındalığına dair içeriklere aşina olmaları gerekmektedir. Afet esnasında ülkemizin can ve mal kayıplarını en aza indirmek için okul öncesinde çocuklarımıza afet eğitimi mutlaka verilmesi gerekmektedir. Okul öncesinde çocukların okuma yazma bilmediği, oyun oynayarak, yaparak- yaşayarak daha iyi öğrendiği düşünülürse eğitmenlerimiz, çocuklara afet eğitimini deneylerle veya oyunlaştırarak öğretmesinin daha kalıcı olacağı, çocukların afet esnasında ne yapması gerektiğini daha iyi kavrayacağı bilindiğinden; Şırnak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü olarak, afet eğitim materyali, yapboz, boyama kitabı gibi bir takım eğlenceli metaryelleri kullanarak çocuklarımızı eğlendirerek bilinçlendirmekteyiz" dedi.
Bu kapsamda Gabar Dağı eteklerinde bulunan Akçay köyü ilkokulu öğrencilerine afet farkındalık eğitimlerini çocuklara eğlendirerek ve ödüllendirilerek öğrettiklerini ifade edildi.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Gabar’da rekor! 37 bin varil petrol üretimine ulaşıldı!
Yaşam

Gabar’da rekor! 37 bin varil petrol üretimine ulaşıldı!

Şırnak’ta terör örgütünden temizlenen Gabar ve Cudi Dağları, Türkiye’nin yeni enerji kaynağına dönüştü. 2019 ve 2020 yıllarında bölgede yapılan sismik ve sondaj çalışmaları sonrası açılan kuyular ile günlük 37 bin varil petrol üretimine ulaşıldı.

Gabar Dağı iki haftalık geçici özel güvenlik bölgesi ilan edildi
Bölgesel

Gabar Dağı iki haftalık geçici özel güvenlik bölgesi ilan edildi

Şırnak Valiliği, Güçlükonak ilçesi sınırları içerisinde bulunan Gabar Dağı bölgesinde 15 gün süreyle “geçici özel güvenlik bölgesi” ilan ederek girişlerin yasaklandığını duyurdu.

Şırnak’ta günlük 30 bin varil petrol üretimi
Bölgesel

Şırnak’ta günlük 30 bin varil petrol üretimi

Şırnak’ın dağlarında sağlanan huzur ve güven ortamıyla birlikte petrol keşifleri de hızlandı.

Arnavutköy afet hakkında bilgilendiriliyor
Bölgesel

Arnavutköy afet hakkında bilgilendiriliyor

Arnavutköy'de afet timleri kuruluyor. Vatandaşlar afet konusunda daha bilinçli hale geliyor.

MHP Erzurum Milletvekili  Kamil Aydın  sel afetini gündeme taşıdı
Bölgesel

MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın sel afetini gündeme taşıdı

TBMM’de gündem dışı söz alan MHP Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın, Erzurum’un ilçelerinde yaşanan sel afetini gündeme getirdi.

Kars’ta AFAD eğitmenlerince afet farkındalık eğitimleri veriliyor
Bölgesel

Kars’ta AFAD eğitmenlerince afet farkındalık eğitimleri veriliyor

Kars’ta AFAD eğitmenlerince afet farkındalık eğitimleri sürüyor.