Galatasaray, Manchester United'ı yenerek gruptan çıkmak istiyor

Galatasaray, 29 Kasım Çarşamba günü saat 20:45'te Nef Stadı'nda Manchester United ile karşılaşacak. Sarı-kırmızılılar, bu maçı kazanarak gruptan çıkmak istiyor.

Galatasaray, Manchester United'ı yenerek gruptan çıkmak istiyor

Galatasaray Futbol A Takımı Teknik Direktörü Okan Buruk, Şampiyonlar Ligi’nde oynayacağımız Manchester United maçı öncesinde düzenlenen basın toplantısında medya mensuplarının yönelttiği sorulara yanıt verdi.

Okan Buruk'un maç öncesi görüşleri şu şekilde:

“Galatasaray olarak büyük bir heyecan yaşıyor. Türkiye büyük bir heyecan yaşıyor. Türk futbolu için bu maçlar oldukça önemli. Özellikle gruptan çıkmak adına kazanacağımız karşılaşma her ihtimalle bir sonraki maça kalacak; ama bu maçı kazandığımızda hem büyük bir avantaj yakalayacağız hem de Avrupa’yı garantilemiş olacağız. Son maçta hedefimiz gruptan çıkmak. Maddi manevi anlamda değerli ve çok özel bir karşılaşma."

"Rakibimiz ilk maça göre gelişti ve değişti. Son 6 maçının 5’ini kazandı ve liderin 6 puan gerisine geldi. Biz de kendi oyunumuzu geliştirme anlamında Alanyaspor maçında önemli bir oyun oynadık. Bunu devam ettirmek istiyoruz. Hedefimiz kazanmak. Çok önemli bir takıma karşı oynayacağız; ama kendi sahamızda, seyircimiz önünde atmosfer müthiş oluyor. Bundan önceki maçlar kazanamamıştık ama bu sefer kazanmak istiyoruz. İyi oyunlar oynamıştık. Bunu skora yansıtmak istiyoruz.”

"REKABET OYUNCUYU GELİŞTİRİR"

“Bu kadar iyi bir kadroya sahipseniz seçim konusunda hep soru işareti olacak. Çünkü hepsi oynadığında en iyisini yapabilecek kapasiteye sahip. Kim oynarsa oynasın, kim başlarsa, kim devam ederse bu takım için en iyisini yapmaya çalışacağını çok net bir şekilde biliyorum. Yarın da bu olacak. Seçimimizi bugün yapacağız. Soru işaretleri her bölgede olabilir; ama önemli olan performanslar. Performansların yukarıya doğru gittiğini biliyoruz. Bu da beni sevindiriyor. Mücadele, rekabet olacak. Bu da Galatasaray’ı daha büyük başarılara taşıyacak. Her bölgede rekabetin olması oyuncuyu geliştiren bir şey.”

“Davinson’un iğneyle oynama durumu yok. 2-3 hafta mı olur bilmiyoruz. Tekrar takıma dönmesini bekliyoruz. Abdülkerim’i antrenmanda deneyeceğiz. Olumlu olursa sahada olacak. “

“Her maçın farklı hikayesi var. Ana hedefimiz oyuncularımızı hazır hale getirmek. Son maçta oyun ve skor olarak, pas yüzdesi olarak iyi işler yaptık. Oyuncularımızın da performansını gördük. Şu anda çok daha farklı bir maça çıkıyoruz. Bu maçın hikayesi daha farklı olacak. Oyuncularımız takıma destek vermek için yüzde yüzünü veriyor. Kim oynarsa oynasın elinden gelenin fazlasını yapıyor. Oyuncularımız iyi hale geldi. Transferlerimizden çok memnunuz. İyi bir kadromuz vardı. Bunu daha yukarıya çekmek istiyorduk. Aldığımız sonuçlar, oynadığımız oyundan takımımızın ne denli kaliteli oyunculara sahip olduğu belli.”

"POZİSYONA GİRİYORUZ, GOLLERİ ATACAĞIZ"

“Şampiyonlar Ligi’nde gol beklentimizin altında kaldık. Oynadığımız baskılı oyun, verdiğimiz mücadelenin getirdiği pozisyonları değerlendirsek çok farklı skorlar ortaya çıkabilirdi. Bunu devam ettirmemiz gerekiyor. Bu kalitemiz var. Son lig maçında bunu yaptık. Amacımız oyuncu kalitemizle birlikte girdiğimiz pozisyonları gole çevirmek. Pozisyonlara giriyoruz, golleri de atacağız.”

“Seyircimiz çok önemli ve değerli. İç sahadaki oyunumuzda çok önemli destekleri oluyor. Bunu alabilmek için oyun anlayışımız da çok önemli. Bizim de onları maçın içine çekmemiz gerekiyor. Bunu Bayern Münih maçının ilk 45 dakikası ile Copenhagen maçında yapmıştık. Yine onları maçın içine çekecek anlayışta olmamız gerekiyor.”

"MANCHESTER UNITED MAÇI HEYECAN VERİYOR"

Takım Kaptanı Fernando Muslera ise şu ifadeleri kulllandı:

Şampiyonlar Ligi’nde oynuyoruz. Kulüpler arasında yapılan en güzel turnuva ve Galatasaray burada mücadele ediyor. Hazır olmamız gerekiyor.

Kariyerinizde birçok maç oynuyorsunuz. Saha içinde geçirdiğiniz zamanlarla deneyim kazanıyorsunuz. Bireysel ve oyuncu olarak bu tarz maçları oynayarak gelişiyorsunuz. Büyük ülkelerde önemli takımlara karşı oynayarak gelişiyorsunuz. Tabii ki bu deneyime sahibim. Kariyerimden de gurur duyduğumu söyleyebilirim.

Garnacho’nun golünün Puskas’a aday olduğunu düşünüyorum. Beni daha çok heyecanlandıran şey taraftarımızla birlikte Manchester United’a karşı oynayacağımız maç.

Taraftarımızı 12 adam olarak niteliyorum. Oraya gittiğinizde atmosferi göreceksiniz.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Galatasaray, Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nde liderliğini sürdürdü
Spor

Galatasaray, Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nde liderliğini sürdürdü

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nde Karadeniz Ereğli Belediyespor’u 4-2 mağlup eden Galatasaray Petrol Ofisi, puanını 65’e yükselterek bitime 2 maç kala liderliğini sürdürdü.

Galatasaray  Pendikspor mesaisine devam ediyor
Spor

Galatasaray Pendikspor mesaisine devam ediyor

Galatasaray Futbol Takımı, Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında Pendikspor ile yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını bugün yaptığı antrenmanla sürdürdü.

Galatasaray, Fenerbahçe maçı için hazırlıklarını tamamladı
Bölgesel

Galatasaray, Fenerbahçe maçı için hazırlıklarını tamamladı

Galatasaray, Turkcell Süper Kupa'da Fenerbahçe ile yarın Şanlıurfa'da oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarını yaptığı antrenmanla tamamladı.

Galatasaray ile Fenerbahçe yarın karşılaşacak
Spor

Galatasaray ile Fenerbahçe yarın karşılaşacak

2023 Turkcell Süper Kupa’da Galatasaray ile Fenerbahçe yarın Şanlıurfa'da karşılaşacak.

Alanyaspor'da Galatasaray Maçı Öncesi 4 Gün İzin!
Spor

Alanyaspor'da Galatasaray Maçı Öncesi 4 Gün İzin!

Trendyol Süper Lig’in 31. haftasında Gaziantep FK’yi mağlup eden Alanyaspor’da Teknik Direktör Fatih Tekke, Galatasaray maçının hazırlıkları öncesi takıma 4 gün izin verdi.

Galatasaray Ligde 8. Kez Hatayspor ile Karşılaşacak
Spor

Galatasaray Ligde 8. Kez Hatayspor ile Karşılaşacak

Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında Galatasaray, yarın evinde oynayacağı Hatayspor ile ligde 8. kez karşı karşıya gelecek.