Karabük’te sağanak yağış sonrası çocuk parkında üçüncü kez meydana gelen heyelan nedeniyle parke taşlarla kaplı alan ve merdiven çökerken, istinat duvarında ise çatlaklar oluştu.
Olay, Beşbinevler Cumhuriyet Mahallesi 40 No’lu Sokak’ta meydana geldi. Yağışların ardından toprağın yumuşamasıyla çocuk parkının bulunduğu alanda heyelan oluştu. Heyelanla birlikte parke taşlarla kaplı alan ve merdiven çöktü. Daha önce de heyelan nedeniyle örülen istinat duvarında çatlaklıklar oluştu. Yaklaşık 8 metrelik alanda yola doğru yaşanan toprak kayması parkın yakınındaki binalar için risk oluşturuyor.
Aynı alanda 2021 ve 2022 yılında yine heyelanlar meydana gelmişti. Cemal Uysal adlı vatandaş, “Burayı yapıyorlar ama yeniden göçüyor. Burası doldurma toprak olduğu için temel tutmaz” dedi.
Alanın sağlamlaştırılması için kazık çakılması gerektiğini belirten Uysal, heyelanın evler ile çocuklar için tehlike oluşturduğunu söyledi.
Arkadaşları ile sık sık parkta vakit geçirdiğini ifade eden 15 yaşındaki Barış Tozcu, "Heyelan gittikçe ilerliyor. Her yer için risk oluşturuyor. Bu sorunun giderilmesini istiyoruz. İnşallah park daha güzel hale gelir” diye konuştu.
İHA
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)