Samsun’da, Karadeniz'e karanfil bırakıldı

Samsun’da, Karadeniz'e karanfil bırakıldı

Samsun’da, nüfus mübadelesinin 101. yıl dönümünde, göç yollarında vefat edenlerin anısına Karadeniz'e karanfil bırakıldı. Düzenlenen törende milletvekilleri ve mübadiller 'Vardar Ovası' türküsünü söyledi.
Balkan Göçmenleri İktisadi Araştırma ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından mübadelenin 101. yıl dönümü dolayısıyla Tütün İskelesi’nde anma programı düzenledi. Programda saygı duruşu yapıldı, İstiklal Marşı okundu.

"Samsun bizi bağrına bastı"
Törende konuşan Vakıf Başkanı Yüksel Azkale, “Evlad-ı Fatihan olarak Samsun’da bulunmaktan mutluyuz. Samsun bizim için çok kıymetlidir. Samsun bizi bağrına bastı. 1923 yılında Lozan’da yapılan antlaşmadan sonra vatanımızdan geldiğimiz, geminin yanaştığı bu Tütün İskelesi'nde 100 yıl sonrasına bir program yapmak nasip oldu. Bu programı aslında geçen sene yapacaktık. Geçen sene yaşanan deprem ve devamında gelen süreçler her şeyi ertelemek zorunda bıraktı. Samsun’da yakılan bu ateş tüm dünyanın umut kapısı olan bir yerdir. Lozan Antlaşması'nın öncesinde bir antlaşma yapıldı, Türkiye ile Yunanistan arasında. Bu antlaşmada 'mübadil' diye tanımlanan bizler Selanik’ten Gül Cemal ve Sakar Vapuru ile Anadolu’ya geldik. Anadolu’dan da Rumlar Selanik’e gittiler. Karşılıklı mübadele esnasında çok sıkıntılar yaşandı. Yolda vefat edenler oldu. Bizim de bugün buraya geliş sebebimiz bu yolda vefat eden büyüklerimizi anmaktır. Burada başlayan yeni bir hayatı 100. yılda anmak istiyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından etkinliğe katılanlar Karadeniz'e çelenk bıraktı. Akabinde aralarında AK Parti Amasya Milletvekili Halil İpek, CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, belediye başkanı adayları ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin bulunduğu mübadiller hep birlikte Vardar Ovası türküsünü seslendirdi.

İHA



Samsun’da, Karadeniz'e karanfil bırakıldı




Samsun’da, Karadeniz'e karanfil bırakıldı




Samsun’da, Karadeniz'e karanfil bırakıldı




Samsun’da, Karadeniz'e karanfil bırakıldı




Samsun’da, Karadeniz'e karanfil bırakıldı




Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Burdur’un devine beyaz taç 2336 metrede sessizlik bozuldu!
Haber

Burdur’un devine beyaz taç 2336 metrede sessizlik bozuldu!

Burdur’un en yüksek noktası olan Kestel Dağı, 6 Aralık 2025 itibarıyla etkili olan yağışların ardından beyaz örtüyle kaplandı. Bucak ilçesi sınırlarındaki zirvede kış manzarası gece yarısı itibarıyla kendini gösterdi.

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!
Foto Galeri

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!

Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu
Foto Galeri

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu

Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!
Foto Galeri

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!

Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu
Haber

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu

İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi
Video Galeri

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi

Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.