Gaziantep’te 12 katlı Gökkuşağı Apartmanı’nın kontrollü yıkımı sırasında çökme meydana geldi. Çöken binadan beton parçalarının çevreye dağılmasıyla geniş güvenlik önlemi alındı. Olayda yaralanan olmazken çevredeki binalar tedbir amaçlı boşaltıldı. Çökme anı ise cep telefonu kamerasına yansıdı.
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremlerde ağır hasar aldığı için tahliye edilen Şehitkamil ilçesindeki 12 katlı Gökkuşağı Apartmanı, kontrollü yıkım sırasında çöktü. Çöken binadan beton parçalarının çevreye dağılmasıyla geniş güvenlik önemi alındı. Olayda yaralanan olmazken çevredeki binalar tedbir amaçlı boşaltıldı.
Kepçe Operatörü Hıdır Demir, “Denizli’de yaşıyorum. Bu yıkım işini yapıyoruz. Gerçekten bu binalar çok kötü, görüldüğü gibi değil. Hani herkesi büyük geçmiş olsun diyelim. Biz binada sadece 5-6 kolonu kestik. Kendiliğinden çöktü. Yani diyecek söz bulamıyorum. Kontrollü bir şekilde yıktık, ekibimiz de bu konuda çok güzel. Herkes birbiriyle haberdar oluyoruz yıkarken ama bina çok kötüymüş. Yıkım yaparken önce binanın içini bir gezeriz. Mesela bazen Kur’an-ı Kerim oluyor” dedi.
Yıkım Sorumlusu Yakup Dağ, “Patlak kolonlar var mı yok mu onlara bakıyoruz. Biz yıkımı yapmadan önce komple kontrollü gezdik. İlk üç kolonu kestik, ondan sonra asansörün perdesine geldik, asansörün perdesini kesince sağ taraftaki koluna vurunca zaten mal boşa düşmüş oldu. Arkadaşımızı güvenceye aldık. Daha sonra kontrollü bir şekilde kesmedik, vurduk, yatırdık. Her hangi bir can kaybı yok çok şükür, kontrollü bir yıkım oldu” diye konuştu.
Ölen ya da yaralananın olmadığı olay, itfaiye, AFAD, sağlık ve belediye ekiplerine bildirildi. Olay yerine gelen ekipler, çevrede güvenlik önlemi aldı.
Ekiplerin çalışması devam ediyor.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)