Miyom sorunu olduğu halde korktuğu için 15 yıldır ameliyat olmaktan kaçan Özlem Gönen, şişkinlik ve bağırsak ağrıları dayanılmaz hale gelince Liv Hospital Gaziantep Kadın Hastalıkları ve Doğum Polikliniği’ne başvurdu. Rahmindeki miyom 17 santime ulaşan Gönen, gerçekleştirilen ameliyatla sağlığına kavuştu.
Yaklaşık olarak 15 yıl önce rahminde miyom olduğu tespit edilen 47 yaşındaki Özlem Gönen, uzun zamandır artarak devam eden şikayetlerine rağmen ameliyat olmaktan kaçıyordu, hasta ağrılarından yakınınca, yakınları tarafından Liv Hospital Gaziantep’e getirildi.
Süreç hakkında bilgi veren Liv Hospital Gaziantep Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Talha Tiryaki, hastanın geldiğinde karnında ciddi anlamda şişkinlik ve bağırsak ağrıları olduğunu belirterek, ultrasonla baktıklarında 17 santimlik dev bir miyom olduğunu tespit ettiklerini söyledi. Op. Dr. Tiryaki, “Gönen’in miyomlu rahmi tüm karnını doldurmuş ve karın iç organlarına baskı yapar durumdaydı, ameliyatla ilgili korku ve kaygılarını birlikte aşarak başarılı bir ameliyat gerçekleştirdik. Hastamızın ameliyat sonrasındaki mutluluğu ve teveccühü bizler için çok kıymetli” şeklinde konuştu.
“3 kadından birinde miyom var”
Miyomlar hakkında bilgi veren Tiryaki, "Miyomlar, rahmi oluşturan düz kas hücrelerinden köken alan, iyi huylu (benign) tümörlerdir. Kadınlarda pelvis bölgesinde en sık görülen tümörlerdir. 40 yaş üzerindeki yaklaşık 3 kadından birinde miyom tespit edilmektedir. Genellikle menopoz sonrası hormonal çekilmeye bağlı olarak miyom boyutları küçülmekte ve miyoma bağlı şikayetler azalmaktadır” dedi.
“5 santimetreden büyükse ameliyat düşünülmeli”
Miyomda çözümün ameliyat olduğunu ifade eden Tiryaki, "Ancak pek çok kadın, ameliyata gerek olmadan miyomlarıyla sorunsuz yaşamlarını sürdürebilir. Kanama, gebe kalamama gibi şikayeti olanlarda ameliyat gerekebilir. Rahim içindeki miyomlar küçük olsa bile hem gebe kalamama, hem de yoğun kanamaya neden olmaları nedeniyle ameliyat gerektirir. Rahim duvarındaki miyomlar, 5 santimetreden büyükse, çok sayıdaysa veya çevreye bası yaptığında ameliyat düşünülmelidir" şeklinde konuştu.
“Korkudan ameliyat olamıyordum”
Başarılı geçen tedavi ve ameliyat sürecinin ardından yeniden sağlığına kavuşan Özlem Gönen ise, “Miyomdan çok çektim, devamlı kanamam oluyordu, korkudan ameliyat olamıyordum. İyi ki Talha hocam ile yollarımız kesişti. Ameliyat fobimi hocam ile birlikte yendik ona ne kadar teşekkür etsem azdır” diye konuştu. İHA
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)