Gaziantep

Gaziantep'te İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde Hafızlık Yarışması Düzenlendi

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın koordinesinde “İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri Arası Kız Öğrenci Hafızlık Yarışması Güneydoğu Anadolu Bölge Finali” Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde düzenlendi. GİBTÜ Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Gaziantep'te İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde Hafızlık Yarışması Düzenlendi

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın koordinesinde “İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri Arası Kız Öğrenci Hafızlık Yarışması Güneydoğu Anadolu Bölge Finali” Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde düzenlendi.
GİBTÜ Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Açılışta konuşan GİBTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Feridun Bilgin, programa katılan haziruna teşriflerinden dolayı teşekkür ederek, yarışmaya katılan öğrencilere başarılar diledi. Hafız olmanın önemine vurgu yapan Bilgin, ayrıca hafızların üzerinde emeği olan anne babalara, hocalarına ve organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.
Prof. Dr. Feridun Bilgin, İslami ilimler alanında isminden her geçen gün bahsettiren GİBTÜ’de böylesi bir programın düzenlenmiş olmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “İslami İlimler, İslam bilimi ve teknolojisi alanında bölgesel ve küresel ölçekte bir üniversite olma yolunda hızla ilerlemekteyiz. Amacımız, ilmin ve bilimin ışığında çağını tanıyan ve çağa yön veren, kalbi bu ülke için atan nesiller yetiştirmektir” dedi.
Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden yedi üniversitenin katıldığı yarışmada; Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Kilis 7 Aralık Üniversitesi, Mardin Artuklu Üniversitesi, Harran Üniversitesi, Şırnak Üniversitesi Dicle Üniversitesi’nde öğrenim gören İslami İlimler ve İlahiyat Fakültesi öğrencileri yarışmaya katıldılar. Yarışmayacı hafızlar hem sesleri hem de heyecanları ile dinleyenleri kendilerine hayran bıraktılar.
Jüri üyeliğini Dr. Hafiz Osman Şahin, Prof. Dr. Mehmet Dağ, Doç Dr. Hatice Şahin Aynur, Hüseyin Küçük ve Davut Bilgin’in yaptığı yarışmanın sonunda Kilis 7 Aralık Üniversitesi’nden yarışmaya katılan Fatma Necib birinci, Harran Üniversitesi’nden Dime Shablı ikinci, Gaziantep Üniversitesi’nden Gufran Alban üçüncü oldu. Yarışma sonunda birinciye dört çeyrek altın, ikinciye iki çeyrek altın ve üçüncüye ise bir çeyrek altın hediye olarak verildi. Program toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere nnchaber.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi
Foto Galeri

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi

Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!
Foto Galeri

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!

Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu
Foto Galeri

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu

Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!
Foto Galeri

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!

Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu
Haber

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu

İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi
Video Galeri

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi

Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.