Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, turizm potansiyelini arttırmak ve kültürünü koruyarak geleceğe aktarmak için yeni müzeleri şehre kazandıracak.
Kültürü, gelenekleri ve tarihi ile zengin Gaziantep için çalışmalarını sürdüren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fatma Şahin öncülüğünde yeni dönemde yeni müzeler yapacak, tarihi yapılara sahip çıkacak.
Dijital müzecilik teknolojileri kullanılarak sabun ve pekmez yapımının anlatılacağı, ziyaretçilerin üretim aşamalarını en ince detaylarına kadar öğrenip, hanın içerisindeki atölyelerde sabun ve pekmez yapımında aktif rol alabileceği Sabun ve Pekmez Hanı için restorasyon çalışmalarında sona gelindi. 2 bin metrekarelik alana kurulu zemin katında 8 oda, 3 mağara, 3 açık satış birimi, 1 kapalı oturma salonu ve 1 sergi salonu bulunan han açılış için gün sayıyor.
Kentin Cumhuriyet dönemi önemli mimari yapılarından Merkez Bankası binası ise birçok dönemi içinde barındıran Para Müzesi’ne dönüştürülecek. Kentte bulunan eski Ticaret Lisesi binası ise Gazi şehrin tarihi belleğinin korunduğu Bellek Gaziantep Müzesi olarak şehre kazandırılacak. Öte yandan Pürsefa İpekyolu ve İslam Medeniyeti Müzesi, İpekyolu El Sanatları Müzeleri’nin yapımı tamamlandığında yeni dönemde şehrin turizmine katkı sağlanacak.
Nizip ilçesinde ayrıca Büyükşehir Belediyesi ve Nizip Belediyesi iş birliğinde satış dükkanları, atölyeler ve kafeleri ile sosyal, yaşayan bir mekan haline gelecek Nizip Han Restorasyonu ve Kent Müzesi için ise restorasyon yapılarak ilçeye kazandırılacak.
İHA
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)