Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde 9 yaşındaki bir çocuğun denize girdikten kısa süre sonra rahatsızlanması üzerine deniz kaynaklı enfeksiyon şüphesiyle başlatılan incelemede, Selinus Sahili'nde liman girişine yakın bir noktada denize sıvı madde salındığına ilişkin görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerin ardından harekete geçen ekipler, atık su borusunun denizden kaldırıldığını tespit etti. Güvenlik kamera kayıtlarını sildiği iddiasıyla ise 1 kişi gözaltına alınırken Sahil Güvenlik ekipleri tarafından denizden alınan numuneler incelenmek üzere İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.
Denizden çıktı vücudunda su kabarcıkları oluştu
Olay, geçtiğimiz Pazar günü saat 15.30 sıralarında Gazipaşa'nın Selinus Sahili'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, ailesiyle birlikte denize gelen 9 yaşındaki H.İ.T., kısa süre yüzdükten sonra rahatsızlandı. Denizden çıktıktan hemen sonra vücudunda su toplaması ve yanık benzeri kızarıklıklar oluşan çocuk, ailesi tarafından aile hekimine götürüldü. Yapılan ilk muayenede enfeksiyonun deniz kaynaklı olabileceği değerlendirildi.
Olayın ardından Gazipaşa Kaymakamlığı ve Antalya İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri bölgede inceleme başlattı. Sahilden alınan su numunelerinin laboratuvarda analiz edileceği ve sonuçların kamuoyuyla paylaşılacağı bildirildi.
Vatandaşlar boru deşarjını görüntüledi
Olayla eş zamanlı olarak Selinus Sahili liman girişine yakın bir noktada bulunan atık su borusundan denize sıvı madde salındığına dair görüntüler ortaya çıktı. Cep telefonu kamerasıyla kaydedilen görüntülerde, borudan çıkan koyu renkli sıvının doğrudan denize aktığı görüldü. Görüntülerin ardından başlatılan soruşturma kapsamında Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, bölgedeki marina işletmesinden güvenlik kamerası kayıtlarını talep etti. Ancak marina yetkilisinin kayıtları sildiği tespit edildi. Delilleri yok ettiği gerekçesiyle şüpheli gözaltına alındı.
Boru sökülüp kaldırıldı
İncelemeler sonucunda deniz altındaki atık su borusunun ise denizden kaldırıldığı tespit edildi. Olayla ilgili adli ve idari soruşturmanın çok yönlü olarak sürdüğü belirtildi.



Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)