Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde hacı adayları düzenlenen programda dualarla kutsal topraklara uğurlandı.
Gazipaşa İlçe Müftülüğü, 2025 yılı hac organizasyonu ile kutsal topraklara gitmeye hazırlanan hacı adayları ve aileleri için uğurlama programı tertip etti. Gazipaşa Merkez Camii önündeki programa İlçe Müftüsü Fahri Başar ile din görevlileri, hacı adayları ve aileleri ile vatandaşlar katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan uğurlama töreninde ilahiler söylendi, tekbirler eşliğinde dualar okundu. Gazipaşa İlçe Müftüsü Fahri Başar, yaptığı konuşmada hac ibadetinin önemine dikkat çekerek, hacı adaylarını uğurlamanın heyecan ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Kılınan yatsı namazı sonrası hacı adayları, dualarla otobüslere binerek Antalya Havalimanı'na doğru yola çıktı. Hacı adaylarının yakınları gözyaşları içerisinde sevdiklerini kutsal yolculuğa uğurlarken, duygusal anlar yaşandı. Bazı hacı adayları ise ilk kez yurtdışına çıkacak olmanın heyecanını yaşadıklarını belirterek, yıllardır bu anı beklediklerini ifade etti.
Mekke'ye gidecek kafilenin, kutsal topraklarda yaklaşık 40 gün kalması ve hac ibadetinin ardından yurda dönmesi planlanıyor.

Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)