Niğde

'Geleceğe Nefes, Cumhuriyete Nefes' için fidanlar toprakla buluşacak

Niğde’de 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde binlerce fidan toprakla buluşacak.

'Geleceğe Nefes, Cumhuriyete Nefes' için fidanlar toprakla buluşacak

Niğde’de 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde binlerce fidan toprakla buluşacak.
11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü; ’Geleceğe Nefes, Cumhuriyete Nefes’ sloganıyla fidanların toprakla buluşturulması ile kutlanacak. Yıl boyunca 100 bin fidanın toprakla buluşturulacağını söyleyen Niğde Valisi Cahit Çelik Milli Ağaçlandırma Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Vali Çelik mesajında; "Ülkemizin bitki varlığı dengesine dikkat çekerek farkındalık oluşturmak, orman ve ağaç sevgisini gelecek nesillerimize anlatmak ve aktarmak amacıyla Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ve himayelerinde 11 Kasım tarihi ‘Milli Ağaçlandırma Günü’ olarak ilan edilmiştir. Sanayileşmenin ve teknolojinin hızla geliştiği, doğanın bilinçsizce kullanıldığı günümüzde; ormanın, havanın, suyun, toprağın ve bunların oluşturduğu doğal floranın korunmasının önemi her geçen gün daha da artmaktadır. Bu düşünceyle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından ’Geleceğe Nefes’ sloganıyla yola çıkılarak başlatılan seferberlikle ülkemizin orman sahasını ve ağaç servetini çoğaltmak, erozyon kontrolünü teşvik ederek toprak, su ve bitki arasında bozulan dengeyi yeniden oluşturmak, biyolojik çeşitliliği geliştirmek ve çevre değerlerini korumak hepimizin ortak görev ve sorumluluğudur. Bu yıl ’Geleceğe Nefes Cumhuriyete Nefes’ diyoruz. Cumhuriyetimizin ikinci asrı olan Türkiye Yüzyılında 100. yıl anısına dikeceğimiz fidanlarla 100. Yıl Ormanı oluşturacağız. Bu yıl toprakla buluşturacağımız her bir fidan, bizlerin cumhuriyete ve değerlerine olan bağlılığımızın birer göstergesi niteliğindedir. Her bir fidan ‘Yeşil Vatan’a olan inancımızı temsil etmektedir. Hiç kuşkusuz ki; Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ’Ormansız vatan, yurt değildir’ sözünden ilham alarak gelecek kuşaklara sağlıklı, temiz bir çevre ve yaşanabilir bir dünya bırakmak için hep birlikte 7’den 77’ye tüm vatandaşlarımızın ‘Milli Ağaçlandırma Günü’ne gönüllü olarak her türlü desteği vereceğine inancımız tamdır. Bu anlamlı günde ilimizde yapılan ağaçlandırma çalışmalarına katkıda bulunan ve emeği geçen tüm Niğdeli hemşerilerim başta olmak üzere, kamu kurumlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.
11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü etkinlikleri çerçevesinde Cumartesi günü saat 11.00’da Niğde-Adana Karayolu üzerinde bulunan Hıdırlık Mevkiinde düzenlenecek etkinlikle fidanlar toprakla buluşturulacak.

İHA

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu
Haber

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu

Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı
Haber

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı

Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol
Haber

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol

Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek
Haber

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek

Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?
Haber

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?

Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı
Haber

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı

Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.