Ekonominin seyri ve atılacak adımların masaya yatırılacağı Ekonomi Koordinasyon Kurulu bir araya geldi.
Toplantıya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlık etti.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantıda önemli konular masada.
Yine toplantıda eylül ayında kamuoyu ile paylaşılması planlanan Orta Vadeli Program (OVP) hazırlık süreci ele alınıyor.
Ayrıca son dönemdeki para politikası kararları hakkında bilgilendirme yapılıyor.
İhracat, yatırım, destek önerileri, KKM’deki gelişmeler, otomotiv, gıda ve perakende sektörlerinde yaşanan stokçuluk ve haksız fiyat uygulamalarına karşı yürütülen çalışmalar da önemli konular arasında.
Son olarak mesleki eğitim merkezlerine sağlanan devlet katkısının etkinliği başlıkları da görüşülüyor.
Öte yandan toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ile ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Orta Vadeli Program ile ilgili önceki gün Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ni bilgilendirmişti.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'ın toplantının ardından açıklama yapması bekleniyor.
Dış ticaret ve turizm, bir ülkenin ekonomisi için önemli unsurlardır. Bu iki alanın faydaları ve önemi hakkında bilgi edinmek için bu makaleyi okuyun.
Deva Partisi Bucak İlçe Başkanı Osman Atan, vatandaşların ekonomik sorunlarını çözmek ve yaşanan sıkıntıları gidermek için çalışacaklarını açıkladı.
Türkiye ekonomisi için piyasa katılımcılarının enflasyon beklentisi yüzde 67,22 oldu. Faiz beklentisi yüzde 29,26, döviz kuru beklentisi 30,14 TL, GSYH büyüme beklentisi yüzde 3,9 oldu.
CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, Burdur'un ekonomik canlanmasını sağlamak için bazı öneriler sundu. İşte o konuşma
Erdoğan, Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından yaptığı konuşmada ekonomiye yönelik net mesajlar verdi. Ayrıca, emeklilerin serzenişleri, emlak ve kira piyasası, üniversite öğrencileri ve ev hanımlarına yönelik vaatler gibi konuları da ele aldı.
Bakan Mehmet Şimşek, Batman'da yaptığı konuşmada, mali disiplini yeniden tesis ederek enflasyonu düşürmeye çalıştıklarını ve Eylül'de orta vadeli programı açıklayacaklarını belirtti.
Yorumlar (0)