Antalya’da Konyaaltı Belediyesi bünyesinde hizmet veren Müzik Akademisi, geleceğin müzisyenlerini yetiştirmeye devam ediyor. Müzik Akademisi’nde eğitim almak isteyenler için yeni dönem sınav başvuruları başladı. Başvurular 23 Eylül’e kadar sürecek.
Konyaaltı Belediyesi bünyesinde hizmet veren Müzik Akademisi, yeni dönem öğrenci alımlarına başlıyor.
Son başvuru 23 Eylül
Akademi bünyesinde gerçekleştirilecek enstrüman eğitimi, çok sesli çocuk korosu ile gençlik ve caz korosuna katılmak isteyen gençler için sınav başvuruları başladı. 23 Eylül’e kadar sürecek başvurular, www.konyaaltı.bel.tr adresinden ya da 0242 245 55 21 numaralı telefonlar aranarak yapılabilecek.
Adaylarda aranan şartlar
Müzik Akademisi Çok Sesli Çocuk Korosu sınavına girmek isteyen adayların 8-12 yaş aralığında, Gençlik ve Caz Korosu’na girmek isteyen adayların 17-30 yaş aralığında olma şartı bulunuyor. Enstrüman eğitimi almak isteyen adaylarda 8 yaş ve üzeri olma şartı aranırken, adayların herhangi bir enstrümanı çalmayı bilmesinin gerekmediği belirtildi. Sınavı kazanan öğrencilerin enstrüman seçimlerinin fiziksel özelliklerine bakıldıktan sonra akademi öğretmenleri tarafından belirlendiği belirtildi. Enstrüman kursları piyano, keman, viyola, viyolonsel, kontrbas, flüt, trompet, gitar, bas gitar ve bateri alanlarında verilecek.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)