Iğdır / Tuzluca

Geleceğin Robot Tarımına Hazır Olun

geleceğin çiftçileri dikkatlerini robotlara yönelttiler. Ekimden toplamaya, tüm fonksiyonlar artık tarım robotları tarafından gerçekleştirilecek. Şuana kadar geliştirilen robotlar

Geleceğin Robot  Tarımına Hazır Olun

Geleceğin  Robot Tarımına Hazır Olun
Birleşmiş milletlerin raporuna göre Dünya üzerindeki nüfus artışına paralel olarak yapılan tahminler doğrultusunda 2050 yılına gelindiğinde, dünya nüfusunun 9 milyara çıkması ve % 70 daha fazla yiyeceğe ihtiyaç duyacağı tahmin ediliyor. bekleniyor. Bu artışla, tarımsal ihtiyaç ve taleplerin karşılanması sorunuyla karşı karşıya kalacağız. Bu ihtiyaçları hızlı bir şekilde karşılamak için geleceğin çiftçileri dikkatlerini robotlara yönelttiler. Ekimden toplamaya, tüm fonksiyonlar artık tarım robotları tarafından gerçekleştirilecek.
Şuana kadar geliştirilen robotlar
Ecorobotix: Şu anda kullanımda olan robotlar listesinde ilk sırada Ecorobotix var.

Güneş enerjisiyle çalışan bu robot, çok hafif ve bir GPS navigasyon sistemine sahip. Bitkiler arasında büyüyen yabani otları bulmak ve ortadan kaldırmak için kamera sistemleri kullanıyor. Bu özelliklere sahip robot, bitkiye zarar veren otu kesin olarak bulabilir. Tarımda kimyasal ilaç olarak kullanılan herbisit kullanımını da % 90 oranında azaltması bekleniyor.
Naio Technologies:

Günümüzde çiftliklerdeki bitkileri koruyan oldukça çevre dostu, farklı tür robotlardan kurulu bir filo var. Bu robotlar sadece hasatta değil aynı zamanda çapa ve yabani ot sökümünde de yardımcı oluyorlar.
Energid Narenciye Toplama Robotu: Ülkemizin de önemli ihracat ürünlerinden olan narenciye için oldukça verimli olabilecek robotlar ise tek bir seferde 50-100 arasında meyveyi toplama kapasitesine sahip.
Agrobot E Serisi :

Gelişmiş AI (Artificial Intelligence) sistemini içinde bulunduran robot, çileklerin olgunlaşıp olgunlaşmadığını belirleyerek toplayabiliyor.
Blue River Marul Robotu: Bu robotik makine, marul alanlarını görüntüleyip inceliyor ve çevresindeki otların büyümesini önleyip bakımını sağlıyor.
Agribotix:

Agribotix ismi verilen bu robot, bir drone gibi çalışıyor. Tarım yapılan arazi üzerinde uçarak çiftçiye tarla hakkında veriler hazırlıyor. Robota entegre edilen dahili kameralar ve kızılötesi sensörler, cihaz havadayken bitkilerin sağlığını analiz edebiliyor.
RoBoPlant:

AI sisteminin yardımıyla, fide dikimi yapıyor. Fidelerin birbirlerine göre konumlarını ayarlıyor. Bu şekilde fideler sağlıklı olarak birbirlerini etkilemeyecek şekilde büyüyor.
PrecisionHawk:

AI tarafından kontrol edilen uçak, çiftçinin kontrol etmesi gereken her şeyi gözlemliyor.
Yeni nesil bu tür robotların kullanılmasıyla gelecekte oluşabilecek gıda taleplerine de çözüm oluşturulmuş olacak.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Kaş Kınık Tarım Fuarı kapılarını açtı
Bölgesel

Kaş Kınık Tarım Fuarı kapılarını açtı

Antalya’nın Kaş ilçesinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Kaş Kınık Tarım Fuarı kapılarını açtı.

Şırnak Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nden Önemli Destek
Yaşam

Şırnak Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nden Önemli Destek

Türkiye’nin yer fıstığı ihtiyacının yüzde 60'nın karşılandığı Şırnak’ın Silopi ilçesinde 'Şırnak yer fıstığıyla şahlanıyor projesi' çerçevesinde çiftçilere yüzde 50 hibe ile sertifikalı tohum dağıtıldı.

MAKÜ Tarımda Dijitalleşmenin Liderliğini Üstleniyor!
Bölgesel

MAKÜ Tarımda Dijitalleşmenin Liderliğini Üstleniyor!

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen "Tarımda Dijital Teknolojiler Çalıştayı"nda tarımda dijitalleşmenin önemi ve katkıları ele alındı.

Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı
Bölgesel

Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı

Kilis’te tarım alanlarının kullanmasının etkileştirilmesi için 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi dağıtıldı.

Tarım ilaçları balıkları öldürdü
3. Sayfa

Tarım ilaçları balıkları öldürdü

Tarım sezonunun açılması ile yapılan bilinçsiz ilaçlamalar, çevreye rastgele atılan tarım ilaçlarının ambalajları Düzce'de derelerdeki balıkların ölümüne sebep oldu.

Büyükşehir kovan ve makine teçhizat desteğini sürdürüyor
Yaşam

Büyükşehir kovan ve makine teçhizat desteğini sürdürüyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, tarım ve hayvancılığı sürdürülebilir kılmak amacıyla Gazipaşa, Akseki, Manavgat, Elmalı, Korkuteli, Finike ve Kaş ilçelerinde bal üreticilerine 1398 adet arı kovanı hibe etti.