Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Kamil Özcan, yazılı açıklamada bulunarak “Son günlerde basın yayın organlarında süt ile ilgili maksatlı haberler yapılmış olmakla birlikte mesnetsiz ve gerçek dışı bilgiler biz yetiştiricileri son derece üzmüştür. Sütün kanser yaptığını iddia etmek dünyanın dört köşeli olduğunu iddia etmek kadar mantığa ve bilime aykırıdır.” ifadelerini kullandı.
Genel Başkan Kamil Özcan yazılı açıklamasında “Süt insanlığa doğumundan ölümüne karşılıksız sağlık vaat eden, canlının hayatını devam ettirebilmesi, gelişebilmesi ve başarılı olabilmesi için gerekli besin maddelerinin büyük çoğunluğunu bünyesinde barındıran kusursuz, mucizevî bir gıdadır.
Süt, ambalajında, sağlıklı koşullarda tüketime her an hazır haliyle günün her saati içilmeyi hak eden bir gıdadır. Sadece gelişme evrelerinde değil, Süt bebeklikten yaşlılığa vücudun gelişmesi ve sağlığının korunması için gerekli olan enerji, karbonhidrat, protein, yağ, vitamin ve mineralleri içeren tüketilmesi son derece önem arz eden temel gıda maddesidir.
Süt büyüme, gelişme ve dokuların yenilenmesi için gerekli olan tüm amino asitleri içerir ve günde bir bardak süt içen bir çocuk, protein ihtiyacının yüzde 35`ini, kalsiyum ihtiyacının yüzde 52`sini, B12 vitamini ihtiyacının yüzde 98`sini karşılayabilir.
Avrupa Birliği ülkelerinde kişi başına yıllık süt tüketimi ülkemize göre oranla yüksek miktarlardadır. Genellikle ülkelerin gelişmişliği ve hayat standardının belirlenmesinde kişi başına düşen hayvansal protein tüketimi önemli bir ölçüt olduğu bilinmektedir.
Ülkemizde süt tüketiminin düşük olduğu fakat sütten elde edilen ürünlerin yoğurt, ayran, peynir, tereyağı şeklinde tüketimin oldukça fazla olduğunu da özellikle belirtmek isteriz.
Sağlıklı nesillerin yetiştirilebilmesi açısından süt tüketiminin ülkemizde arttırılması stratejik bir konudur. Ülkemizin gelişmesi ve her geçen gün daha da artan ülke nüfusunun sağlıklı ve dengeli beslenebilmesi için sütçülüğe gereken önemin verilmesi zorunlu ve milli bir görevdir.
Geleceğimizin teminatı çocuklarımız başta olmak üzere halkımıza doğanın mucizesi SÜTÜN öneminin anlatılması gerekmektedir.
Sütün sağlığa uygun olmadığına yönelik art niyetli ve ticari kaygılar taşıyan kişilerin yanıltıcı açıklamalarına vatandaşlarımızın itibar etmemesi gerekmektedir” ifaderini kullandı.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)