Giresun'da UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alınması için başvuru yapılan Giresun Adası´nı turizme kazandırma adına yapılan projelerin 2 ay içerisinde ihalesi yapılacağı açıklandı.
Doğu Karadeniz Bölgesi'nde yaşanabilir tek adası olan, Akdeniz defnesi ve yalancı akasya başta olmak üzere 71 tür doğal otsu ve odunsu bitki türünü barındıran, tepeli karabatak ve martıların doğal olarak ürediği arkeolojik Sit alanı Giresun Adası'nın turizme kazandırma çalışmaları devam ediyor.
Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, AK Parti Milletvekili Ali Temür ve daire amirleriyle Giresun Adası'nda basın açıklaması yapılarak projeler hakkında bilgi verildi. Giresun'un son yıllarda turizm potansiyelinin ve değerlerinin giderek attığına dikkat çeken Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, “Kültür Bakanlığımızın yatırım programına girmiş olan Giresun Adası hem hem bölgemizin hem de ilimizin Doğu Karadeniz'in yaşanabilir tek adası olarak bir değerimiz. Kadim medeniyetimizin bir simgesi. Tarihiyle, mitolojisiyle, doğasıyla önemli bir turizm değeridir. Bugüne kadar burasının turizme açma, halka açma gibi birçok projeler hep konuşuldu ancak bugün somut adımlar atılarak artık neticeleneceğini ifade etmek sitiyoruz. Bu çalışma ilimiz turizmine büyük bir canlılık katacaktır” dedi.
Ada'ya iskele, kaleye asansör projesi 2025 yılında tamamlanacak
Giresun Adası'yla ilgili projelerin 2 ay içerisinde ihalesi yapılacağı bilgisini veren AK Parti Giresun Milletvekili Ali Temür ise “Giresun Valiliğimiz ve Kültür Bakanlığı arasında yapılan çalışmalar neticesinde projemiz yapıldı. Proje içerisinde adaya bir iskele, ada içerisinde gezi parkurları, seyir terasları ve kafe yer almaktadır. Ayrıca sahilde sadece ada için bir iskele yapılacaktır. Bu iskeleden her gün yerli ve yabancı ziyaretçilerin adaya gelmesi için ulaşım imkanı sağlanacaktır. Bununla beraber Giresun Adası'yla entegre Giresun Kalesi'ne de bir asansör projesi bulunmaktadır. Adayı gezen ziyaretçiler yapılacak bir asansör veya yatay raylı bir sistemle kaleye çıkılabilecektir. Hedefimiz 2025 yılı içerisinde bu projelerin tamamlanarak hizmete girmesi için takipçisi olacağız” diye konuştu.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)