Giresun’un Görele ilçesinde şiddetli yağış sonrası taşan Zıva Deresi’nde sel sularına kapılan iki kız kardeşin de cansız bedenine ulaşıldı. İstanbul’dan köylerine gelen kardeşlerin hayatını kaybettiği olayda, anne Zekiye Kırca’yı arama çalışmaları sürüyor. Acılı baba Mehmet Kırca’nın feryatları yürekleri dağladı.
Olay, Görele ilçesindeki Sis Dağı’nın Giresun tarafında meydana geldi. Şiddetli yağışın ardından Zıva Deresi’nin su seviyesi kısa sürede yükseldi.
Edinilen bilgilere göre, İstanbul’dan köylerine gelen Kırca ailesi, dere kenarında piknik yaptığı sırada sel sularının yükselmesiyle büyük bir tehlikeyle karşı karşıya kaldı.
Baba Mehmet Kırca suya kapılırken kendi imkanlarıyla kurtulmayı başardı. Ancak eşi Zekiye Kırca (55) ile kızları Burcu Kırca ve Burçin Kırca sel sularına kapıldı.
Yaklaşık 80 kişilik ekip tarafından yürütülen arama kurtarma çalışmalarında önce Burcu Kırca’nın cansız bedenine ulaşıldı.
Anne Zekiye Kırca ile diğer kızı Burçin Kırca için arama çalışmaları havadan ve karadan sürdürüldü. Çalışmalar sonucunda Burçin Kırca’nın da cansız bedeni, suya kapıldıkları noktadan yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta, Zıva Deresi’nin denize döküldüğü Çavuşlu sahilinde bulundu.
Böylece sel sularına kapılan iki kız kardeşin de hayatını kaybettiği belirlendi.
Arama çalışmalarının sürdüğü bölgede gözyaşlarına hakim olamayan baba Mehmet Kırca, eşi ve kızlarına seslenerek acısını dile getirdi.
Kırca, “Zekiye, çocuklarını toplayıp gittin, beni tek bıraktın. Burçin kızım, sana ev yapmıştım. ‘Evin güzel olmuş, burada dururum’ diyordun” sözleriyle yürekleri dağladı.
Giresun Valisi Mustafa Koç, Görele’de devam eden arama kurtarma çalışmalarını yerinde inceleyerek ekiplerden bilgi aldı. Vali Koç ayrıca acılı baba Mehmet Kırca’ya başsağlığı dileyerek teselli etti.
Koç, ani ve yoğun yağışın ardından Zıva Deresi’nin hızla yükseldiğini belirterek, jandarma, JAK, DSİ, AFAD ve sağlık ekipleri başta olmak üzere ilgili kurumların tüm imkanlarıyla bölgeye sevk edildiğini ifade etti.
Arama çalışmalarında gece saatlerinde gece görüşlü İHA’ların da kullanılacağı belirtildi.
Yetkililer, bölgede etkili olan ani ve yoğun yağışlara karşı vatandaşların resmi makamların uyarılarını dikkate almaları ve özellikle dere yataklarından uzak durmaları çağrısında bulundu.
Sel sularına kapılan 55 yaşındaki Zekiye Kırca’yı arama çalışmaları ise ekiplerin havadan ve karadan yürüttüğü çalışmalarla devam ediyor. İHA











Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.
Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.
Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.
Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.
Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?
Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.
Yorumlar (0)