Giresun Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından doğaya keneyle mücadele için sülün ve keklik salımı yapılarak avcı ve vatandaşlara uyarılarda bulunuldu.
Karadeniz Bölgesi’nde yaz aylarının korkulu rüyası olan Kırım-Kongo kanamalı ateşi hastalığına sebep olan kenelerle mücadelede önemli bir yere sahip kekliklerin doğaya salınımı gerçekleştirildi. Giresun’un Bulancak ilçesi kırsalında yapılan sülün ve keklik salımıyla ilgili bilgi veren Giresun Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürü Ali Hıdır, “2002 yılından bu yana 15 bin keklik, 15 bin civarında sülün olmak üzere toplamda 30 bine yakın kanatlı salınımı gerçekleştirildi. Özellikle iç kısımlarda keneyle mücadelede, kekliklerin doğaya salınımı bu manada önemli bir yere sahip. Yine bine yakın Beç Tavuğu salınımını gerçekleştirdik. Bu yıl özellikle bin tane anaç olmak üzere sülün salınımı, 300 tane keklik salınımı şuan itibariyle gerçekleştirmiş bulunmaktayız. İlerleyen yıllarda da bu salınımlar artarak devam edecek” dedi.
Avcılara ve vatandaşlara uyarılarda da bulunan Hıdır, “Özellikle denize yakası bulunan ilçelerimizde geçmişte görülen sülünü tekrar canlandırmaya çalışıyoruz. Bizim özellikle avcılarımızdan ve vatandaşlardan istediğimiz salım gerçekleştirdiğimiz Bulancak’ın Dikmen, Aktepe ve Kızılot bölgeleri ile Piraziz’in Nefsi bölgelerinde daha dikkatli olmaları ve gördükleri yerlerde kuşların yuvalarına dokunmamalarını önemle rica ediyoruz” diye konuştu.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)