Düzce Üniversitesi ve Düzce Teknopark iş birliğiyle düzenlenen Girişimcilik Maratonu 2024, Düzce Teknopark’ta gerçekleştirilen açılış programıyla başladı.
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Resul Kara, 2016 yılından bugüne iş fikri yarışmalarıyla girişimcilere önemli fırsatlar sunduklarını ifade ederek Girişimcilik Maratonu’nun bir marka haline geldiğini dile getirdi. Girişimcilik Maratonu’nda girişimci gençlerin fikirlerinin, 48 saatlik yoğun bir çalışma temposu ve mentor desteği ile geliştirilerek girişimcilerin ticarileşme süreçlerine ilk adımları atmalarının sağlandığını belirten Prof. Dr. Resul Kara, gençleri ve onların fikirlerini çok önemsediklerini ve hayata geçirmeleri için tüm destekleri sağmaya hazır olduklarını sözlerine ekledi.
Girişimcilik Maratonu 2024’te; 80 farklı üniversiteden, 193 iş fikri başvurusu, 245 takımlara katılmak isteyen bireysel başvuru olmak üzere toplam 438 başvuru yapıldığını söyleyen Prof. Dr. Kara, etkinliğin gerçekleştirilmesinde emekleri olan paydaş kurumlara ve sponsorlara teşekkür etti.
Açılış konuşması ve sonrasında Öğretim Görevlisi Dr. Betül İşbilir Kula tarafından gerçekleştirilen bilgilendirme oturumunun ardından fikir sunumlarına geçildi. Jüri değerlendirmesi sonucunda 15 takım belirlendi.
Fikirden-şirkete uzanan bir serüven olan Girişimcilik Maratonu 2024’te; 48 saatlik uykusuz maratona katılarak yenilikçi iş fikirleriyle teknoloji geliştirmek isteyen takımlar, fikirlerini hayata geçirme olanağına sahip olacak. Alanında uzman eğitmenlerce verilecek eğitimler ve mentorlerin destekleriyle fikirlerini bir iş modeline çevirecek olan öğrenciler, Düzce Üniversitesi Cumhuriyet Konferans Salonu’nda düzenlenecek kapanış töreni ile sunumlarını yaparak ödülleri kazanma fırsatı yakalayacak.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)