CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Burdur Eğitim İş Sendikasının iş bırakma eylemi ne katılarak destek oldu.
Öğretmenlik Meslek Kanunu ve bu kanunla getirilen kariyer basamakları getirecek teklife ile ilgili Burdur Eğitim İş Sendikası bugün iş bırakma eylemi yaparak basın açıklaması yaptılar. Destek amacı ile Eğitim İş Sendikası üyelerinin eylemine katılan CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, "Mevcut hükümetin getirmiş olduğu sınav sistemiyle aynı işi yapan öğretmenler arasında maaş farkı oluşacağı ve çalışma barışını bozacağı aşikârken bunda diretmek eğitim ve iş barışını bozmaya yönelik bir adım" olduğunu söyledi.
Hükümetin getireceği yeni sistemin öğretmenler arasında maaş farkını ve çalışma barışını bozacağını ifade eden Göker, "Öğretmenlerimiz, sosyal haklarındaki gerileme dolayısıyla iş bırakma eylemindeler. Bu eylemi gönülden ve yürekten destekliyorum. Zira mevcut hükümetin getirmiş olduğu sınav sistemiyle aynı işi yapan öğretmenler arasında maaş farkı oluşacağı ve çalışma barışını bozacağı aşikârken bunda diretmeyi, eğitim ve iş barışını bozmaya yönelik bir adım olarak değerlendiriyorlar. Bu yasanın, bu sınavın geri çekilmesini istiyorlar” dedi.
Sözleşmeli öğretmenler konusuna da değinen Göker, öğretmenlerin özel okulların hegemonyası altına girdiğini ve baskı altında bulunduğunu söyledi. Göker, “Çok çok düşük ücretlerle çalıştırılan öğretmenlerimize bir an önce kadro verilmesi ve bu öğretmenlerimizin de bu sömürü düzeninden kurtulmasını istiyorlar” dedi.
bomba15
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)