Burdur / Burdur

GÖZLER BU OKULDA

GÖZLER BU OKULDA ‘’Dene yap atölyelerini şiddetle destekliyorum’’ Burdur il genelindeki kapsamlı iki özel okuldan biri olan Türkiye Bilim Evleri Bucak Koleji anasınıfı, İlkokul, ortaokul, Anadolu lisesi ve Fen lisesiyle adından sıkça söz ettireceğe benziyor.

GÖZLER BU OKULDA

GÖZLER BU OKULDA ‘’Dene yap atölyelerini şiddetle destekliyorum’’
Burdur il genelindeki kapsamlı iki özel okuldan biri olan Türkiye Bilim Evleri Bucak Koleji anasınıfı, İlkokul, ortaokul, Anadolu lisesi ve Fen lisesiyle adından sıkça söz ettireceğe benziyor. Alışılmışın dışındaki eğitim anlayışı ile pek çok başarıya imza atan Türkiye Bilim Evlerinin, son olarak bünyesinde açtığı Özel Bucak Koleji her geçen gün sessizce donanımını arttırmaya devam ediyor. Kurucu Selim Değer, baştan beri sessiz oluşlarının nedenini ‘’Fiziki koşulları tam olarak sağlayıp okulu öğrenciler için her anlamda yeterli seviyeye getirmeye çalışıyoruz. Bu yüzden de bu zamana kadar sessiz kalmayı tercih ettik. Zaten okulumuz kuruluş aşamasını tamamladıktan sonra kendi sesini duyuracaktır.’’ şeklinde açıkladı. ‘’Eğitim ciddi ve özverili bir iştir bu nedenle yavaş ve emin adımlarla ilerlemeyi her zaman prensip edinmişimdir. Bucak Koleji için de aynı durum geçerli. Ben çocukların sadece gelip saatlerce ders alıp eve dönmelerini hiçbir zaman doğru bulmadım. Çocukların okula geldiklerinde sosyal, zihinsel, fiziksel alanlarda ilerleme sağlama, ahlaki değerlerini oluşturma, ilgi ve yeteneklerini keşfetme ve özellikle İngilizcelerini geliştirip uluslararası düzeyde dil eğitimi almaları gibi pek çok alanda kendilerini geliştirmelerini istiyorum. Şuanda da çalışmalarımı bu yönde sürdürüyorum. Çünkü eğitimde sıradanlıktan öteye gidilebilmeli. Mesela TÜBİTAK Bilim ve Toplum daire başkanlığı tarafından yürütülen ‘‘Dene-Yap Atölyeleri’’ni şiddetle destekliyorum. İlk etapta 12 ilde faaliyete geçecek bu uygulama öğrencilerimizin yani geleceğimizin, girişimcilik, yaratıcı düşünme, eleştirel düşünme, karmaşık problemleri çözme, etkili iletişim ve takım çalışmaları gibi becerinin de gelişmesine katkı sağlayacağına inanıyorum. Bunun dışında eğitimimiz ve derslerimiz devam ediyor. Öğretmenlerimiz verimli ve aktif bir şekilde çalışmalarını da bir taraftan sürdürüyor. Benim için her öğrenci kendi başına bir ülkedir, bir şehirdir. Bu nedenle Bucak Koleji’nin ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.’’ diyerek konuşmasını tamamladı.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

TBE Bucak Şubesi Sınavı 21 Eylül’de Yapılacak
Bölgesel

TBE Bucak Şubesi Sınavı 21 Eylül’de Yapılacak

Bir yıl gibi kısa bir sürede tamamlanan ve 10 bin metrekarenin üzerinde kapalı alanıyla bölgenin en büyük özel okullarından biri olan Türkiye Bilim Evleri Bucak Koleji 21 Eylül 2019 Cumartesi günü yapacağı sınav ile kapılarını eğitim vereceği öğrenciler için açıyor.

TBE Bucak Koleji Müdürü Selim Değer Açıklamada Bulundu
Bölgesel

TBE Bucak Koleji Müdürü Selim Değer Açıklamada Bulundu

Dün NNC Haber'de yer alan haber üzerine Türkiye Bilim Evleri Bucak Koleji Kurucu Müdürü Selim Değer açıklamalarda bulundu.

Ümit Alagöz ve Nasuh Özyurt'tan Levent Tokmaker'a Hayırlı Olsun Ziyareti
Bölgesel

Ümit Alagöz ve Nasuh Özyurt'tan Levent Tokmaker'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Tefenni Belediye Başkanı Ümit Alagöz ve Belediye Başkan Vekili Nasuh Özyurt, İl Genel Meclis Başkanı Levent Tokmaker'ı makamında ziyaret etti.

Burdur'da su deposuna düşen kadını yardımına itfaiye ekipleri koştu
Bölgesel

Burdur'da su deposuna düşen kadını yardımına itfaiye ekipleri koştu

Burdur’da temizlemek isterken su deposuna düşen kadın, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Burdur ve ilçeleri dikkat! İşte 29 Nisan hava durumu
Bölgesel

Burdur ve ilçeleri dikkat! İşte 29 Nisan hava durumu

Burdur, Ağlasun, Altınyayla, Bucak, Çavdır, Çeltikçi, Gölhisar, Karamanlı, Kemer, Tefenni, Yeşilova 29 Nisan Pazartesi günü hava durumu nasıl olacak? Hava sıcaklıkları düşecek mi? İşte günlük 29 Nisan hava durumu raporu

Burdur Çavdır'da Deprem
Bölgesel

Burdur Çavdır'da Deprem

Yazır Köyü Çavdır Burdur’da 29 Nisan 2024 pazartesi gece 00.33 de Deprem meydana geldi.