Gümüşhane'de Taş Ocağı Tozu Acil Sağlık Hizmetlerini Tehdit Ediyor!

Gümüşhane'nin İkisu Köyü'nde bulunan Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu, karşısındaki taş ocağının toz bulutu nedeniyle sağlık çalışanlarının nefes almasını zorlaştırıyor. Tozdan dolayı ambulanslardaki cihazlar da zarar görüyor. Sağlık-Sen İl Başkanı Engin Karabulut, yetkililerden taş ocağının usulüne uygun çalışma yapmasını ve bu sorunun çözülmesini talep ediyor.

Gümüşhane'de Taş Ocağı Tozu Acil Sağlık Hizmetlerini Tehdit Ediyor!

Gümüşhane’nin İkisu Köyü’nde bulunan Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu karşısında bulunan taş ocağı işletmesinin ihmalleri yüzünden toz içerisinde hizmet vermeye çalışıyor.
Gümüşhane’nin merkeze bağlı İkisu Köyü’nde bulunan Torul 2 No’lu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu yolun karşı tarafında bulunan taş ocağı işletmesi nedeniyle toz içerisinde kalıyor. Usulüne uygun yapılmadığı ifade edilen çalışmalar nedeniyle ortaya çıkan toz bulutu acil sağlık çalışanlarının nöbet tuttuğu binanın içerisinde ve dışarısında bulunan her noktayı kaplarken, tozlar nedeniyle ambulansların içerisindeki cihazlar da zarar görüyor. Hemen her gün temizlik yapılan istasyonda sağlık çalışanlarının nefes alamadığını ve hatta hastalanmaya başladığının altını çizen Sağlık-Sen İl Başkanı Engin Karabulut yetkililerden daha önce uyarılan taş ocağının usulüne uygun çalışma yapmasını ve 24 saat nöbet tutan arkadaşlarının yaşadıklarının son bulmasını istiyor.

“Toz içerisinde 24 saat nöbet tutuyorlar”

Konuyla ilgili şikayetlerin daha önce de gündeme geldiğini fakat taş ocağı işletmesinin hiçbir tedbir almadığını söyleyen Engin Karabulut, “Arkadaki ambulansın içerisi bir gelişimde tamamen toz içindeydi. Sağlık çalışanlarımız içeride oturamıyorlar ve en kötüsü artık bazı arkadaşlarımızın böbrekleri taş üretmeye başladı. Daha yeni geldik 1 saattir buradayız boğazımız kurudu. Buradaki sağlıkçı arkadaşlarımız 24 saat burada duruyorlar görevlerini nasıl yerine getirsinler. Arkadaşlarımız burada tozun içerisinde yaşıyorlar. Daha önce bu konuyla ilgili şikâyetler oldu, CİMER’e yazıldı geri cevap geldi taş ocağına idari ceza verildi ama düzelen bir şey yok. Bugün gazetecilerin geldiğini görünce ilk defa sulamaya başladılar. Sağlıkçı arkadaşlarımız nefes alamıyor, bir vakaya gittiklerinde öksürmeye başlıyorlar. Ambulansların içerisindeki bütün cihazlarımız hassas tozdan bazıları bozuluyor bu da devletimize ve kamuya zarar oluyor. Bazı istasyonlar haftada 1 temizleniyor burada günlük temizlik yapılmak zorunda kalıyor. Arkadaşlarımız vakaya mı yetişsinler yoksa temizlik mi yapsınlar. Toz içerisinde 24 saat nöbet tutuyorlar, bunun son bulmasını istiyoruz” dedi.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Gaziantep'te Yesemek Taş Ocağı için karşılama merkezi inşa ediliyor
Yaşam

Gaziantep'te Yesemek Taş Ocağı için karşılama merkezi inşa ediliyor

Gaziantep’te 2012 yılında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Geçici Listesine giren Yesemek Taş Ocağı ve Heykel Atölyesi için karşılama merkezi yapılıyor. Projenin 6 ay içerisinde tamamlanması amaçlanıyor.

Ordu'da Trafik Denetimleri Sonuçları: 14 Bin 976 Araç Kontrol Edildi
3. Sayfa

Ordu'da Trafik Denetimleri Sonuçları: 14 Bin 976 Araç Kontrol Edildi

Ordu’da polis ekipleri tarafından trafik kazalarını azaltmaya yönelik yapılan denetimlerde son bir haftada 14 bin 976 araç ve sürücüsü kontrol edildi.

Heyelan Bu mekanı Mesken belledi, Gelip Duruyor!
3. Sayfa

Heyelan Bu mekanı Mesken belledi, Gelip Duruyor!

Muş’un Varto ilçesindeki kara yolunda aşırı yağışlardan dolayı aynı bölgede 4’üncü kez heyelan meydana geldi.

Kardiçalı Han’ı boşaltılmıştı, asırlık han satışta
Yaşam

Kardiçalı Han’ı boşaltılmıştı, asırlık han satışta

İzmir’in ilk, Türkiye’nin ikinci betonarme karkas yapısı olan ve 1928 yılında yapılan tarihi Büyük Kardiçalı Han’ı, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılmıştı

“ALKÜ Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Şenliği” başladı
Bölgesel

“ALKÜ Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Şenliği” başladı

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinde (ALKÜ) öğrencilerin motivasyonunu artırmak için her yıl mayıs ayında düzenlenerek geleneksel hale gelen “ALKÜ Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Şenliği” Kestel Yerleşkesi'nde başladı.

Ağır yaralanan sağlık çalışanı kurtarılamadı
3. Sayfa

Ağır yaralanan sağlık çalışanı kurtarılamadı

Konya'nin Karapınar ilçesinde 3 gün önce motosiklet kazasında yaralanan ve hastanede tedavi gören sağlık çalışanı Enver Gönüllü kurtarılamayarak hayatını kaybetti.