Burdur

Güvenlik tedbirleri eksiksiz uygulanmalı

Burdur Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Metin Sipahi, 4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası dolayısıyla açıklama yaptı.

Güvenlik tedbirleri eksiksiz uygulanmalı

Burdur Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Metin Sipahi, 4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası dolayısıyla açıklama yaptı.

Burdur Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Metin Sipahi, “Ülkemizdeki iş kazalarının yüzde 56’sı mikro ve küçük işletmelerde yani 1 ila 49 çalışanı olan iş yerlerinde yaşanıyor. Bu sebeple başta esnaf ve sanatkârımız olmak üzere bütün işyerlerinde güvenlik tedbirlerini eksiksiz uygulamalıyız. Kazaya fırsat vermeden çalışanların ve kendi güvenliğimizi en üst düzeyde tutmalıyız. Kazaları temenni değil alınacak tedbirler önler.” dedi.

Sipahi şunları söyledi;

“İş sağlığı ve güvenliği konusu her işyerinde olması geren yasal bir zorunluluktan öte aynı zamanda bir vicdan meselesidir. İşyerlerinde önlem almak, çalışanların hayatlarını riske atmamak ve sağlıklarını korumak, işlerini verimli bir şekilde sürdürebilmelerini sağlamak için son derece önemlidir. Unutmamalıdır ki hiçbir iş güvensiz yapılacak kadar acil ve önemli değildir. Ülkemizdeki iş kazalarının yüzde 56’sı mikro ve küçük işletmelerde yani 1 ila 49 çalışanı olan iş yerlerinde yaşanıyor. Bu sebeple başta esnaf ve sanatkârımız olmak üzere bütün işyerlerinde güvenlik tedbirlerini eksiksiz uygulamalıyız. Kazaya fırsat vermeden çalışanların ve kendi güvenliğimizi en üst düzeyde tutmalıyız. Kazaları temenni değil alınacak tedbirler önler.

“İŞ GÜVENLİĞİ MÜŞTERİ MEMNUNİYETİNİ ARTIRIR”

İşverenlerin çalışanlarının sağlığına ve güvenliğine önem vermesi, hem çalışanların hem de müşterilerin işletmeye olan güvenini artırır. Çalışan, kendine verilen değeri bilerek daha mutlu bir şekilde çalışırken, yapacağı işi de daha titiz ve kaliteli bir şekilde yapar. Bu da işletmenin müşteri memnuniyetini artırarak, rekabet avantajı sağlamasını sağlar. Bizler de TESK olarak bu konuda gereken bütün eğitimleri vermeye gayret ediyoruz. Yaptığımız toplantılar ve görüşmelerle bu bilinci başta esnafımız olmak üzere tüm işletmelere aşılamaya çalışıyoruz. Bu vesileyle 4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası’nda tüm işletmelere kazasız bir çalışma hayatı dilerken, bu konuda daha bilinçli, duyarlı ve sorumlu olmamız gerektiğinin altını çiziyorum.”

burdur yeni gün

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

VALİ ÖKSÜZ AHİLİK HAFTASI KUTLAMA PROGRAMINA KATILDI
Etkinlik

VALİ ÖKSÜZ AHİLİK HAFTASI KUTLAMA PROGRAMINA KATILDI

Burdur Valisi Sn. Türker Öksüz, Ticaret İl Müdürlüğü ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği koordinesinde bu yıl 36'ıncısı düzenlenen Ahilik Haftası Kutlama Programına katıldı. Devamı haberimizde..

Başkan Sipahi'den, yerel esnaf çağrısı
Bölgesel

Başkan Sipahi'den, yerel esnaf çağrısı

Ramazan Bayramı öncesi Burdur Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Metin Sipahi Burdurlu vatandaşlara seslenerek bayram alışverişlerini yerel esnaflarımızdan yapalım dedi.

Başkan Metin Sipahi'den EYT açıklaması
Bölgesel

Başkan Metin Sipahi'den EYT açıklaması

Burdur Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Metin Sipahi, TBMM Genel Kuruluna sevk edilen EYT düzenlemesi ile ilgili açıklama yaptı.

Burdur ESOB Başkanı Metin Sipahi'den EYT çıkışı
Bölgesel

Burdur ESOB Başkanı Metin Sipahi'den EYT çıkışı

Burdur Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Metin Sipahi, EYT ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Başkan Metin Sipahi, indirimli satılan ürünlere karşı uyardı
İş Dünyası

Başkan Metin Sipahi, indirimli satılan ürünlere karşı uyardı

Burdur Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Metin Sipahi, 2023’e sayılı günler kala yılbaşı öncesi indirimli yerlerden alışveriş yapacak olan vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Başkan Metin Sipahi'den yılbaşı bileti uyarısı
Bölgesel

Başkan Metin Sipahi'den yılbaşı bileti uyarısı

Burdur Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Metin Sipahi, Milli Piyango Yılbaşı bileti alacak vatandaşlara uyarılarda bulundu.