Milli Savunma Bakanlığı'ndan gelen son dakika haberine göre, Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı bölgelerinde saldırı hazırlığındaki 11 PKK/YPG'li terörist kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından etkisiz hale getirildi.
Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 17. ve 19. Maddeleri ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/A ve C Maddeleri gereğince 12.10.2023 günü saat 00.01’den, 12.10.2023 günü saat 23.59’a kadar 1 gün süreyle yasaklanmıştır” denildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, TSK'nın yurt savunması ve dünya barışı için önemli rol aldığını belirtti
Deprem bölgesinde göçük altından çıkarılan 30 yaralı, Adana’dan Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı 222’nci filoya ait C-130 tipi kargo uçağıyla İstanbul’a getirildi.
Türk Silahlı Kuvvetlerinin başlattığı Bahar Kalkanı Harekatı'nın zaferle sonuçlanması için 90 bin camide sabah namazında Fetih Suresi okundu, ardından milletimiz ve Mehmetçiğimiz için dualar edildi.
Büyükşehir’den Barış Pınarı Harekatına Bayraklı destek Mehmetçiğe Ay Yıldızlı moral Antalya Büyükşehir Belediyesi, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Fırat’ın doğusuna gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekatı’ndaki Mehmetçik’e manevi destek vermek amacıyla toplu ulaşım araçlarına Türk Bayrağı astı. Büyükşehir Belediyesi’nin uygulaması Antalyalılardan takdir topladı.
Burdur'un Bucak ilçesinde faaliyet gösteren Köyüm Cafe,Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye'de gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekatı'nda görev alan Mehmetçiğe destek olmak için bir günlük gelirini Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı'na bağışladı.
Burdur'un Bucak ilçesinde Kızılkaya Hacı İbrahim Çelik Anadolu Lisesi tarafından 'Barış Pınarı Harekatı'na destek için öğrenciler tarafından koreografi hazırlandı.
Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye Milli Ordusu’yla birlikte Suriye’nin kuzeyinde PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütlerine karşı Barış Pınarı Harekatı’nı başlatması üzerine Tefenni Belediye Başkanı Ümit Alagöz, akşam saatlerinde belediye hoparlörlerinden Fetih duası yaptırarak kahraman Türk ordusuna destek verdiğini gösterdi.
Türk Silahlı Kuvvetlerince, Irak'ın kuzeyinde teröristlerce üs olarak kullanılan Sincar ve Karacak Dağı bölgelerine son dakkika hava harekatı düzenlendi.Operasyonu Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar hava kuvvetleri harekat merkezinde akip etti