Melbourne Diyanet organizasyonuyla hacca gitmek isteyen hacı adayları için uğurlama program düzenlendi.
Melbourne Broadmeadows Camii'nde Melbourne Din Hizmetleri Ataşesi Prof. Dr. Harun Işık'ın ev sahipliğinde düzenlenen programa, Melbourne Başkonsolosu Doğan Ferhat Işık, Sydney Eğitim Ataşesi Doç. Dr. Cem Gençoğlu, hacı adayları ve yakınları katıldı.
Victoria eyaletindeki DİB bünyesinde görev yapan 8 din görevlisinin de katıldığı programda Kur'an Kerim okundu, ilahiler söylendi ve toplu dua yapıldı.
Melbourne Türk Radyosuna açıklamada bulunan Prof. Dr. Işık, bu yıl ilk kez hacı adaylarının otobüsle havalimanına oradan da yine ilk defa Türk Havayollarına ait uçakla hac yolculuğuna çıkacaklarını söyledi.
Işık, "Rabbim hacımızı mebrur eylesin, Sa’yimizi meşkur eylesin, amellerimizi makbul eylesin günahlarımızı af ve mağfiret eylesin sizlerin de selamlarını o güzel beldelere ulaştıracağız Rabbim salimen gidip ganimen dönmeyi ve sevdiklerimize de kavuşmayı nasip eylesin inşallah." ifadelerini kullandı.
İlk kez hacca gideceği için çok heyecanlı olduğunu söyleyen Tülay Mimi, "Allah izin verirse yakında kutsal topraklara ulaşacağımız için çok mutluyum. Allah bütün hacılarımızın haccını şimdiden kabul etsin." şeklinde konuştu.
Hacı uğurlama programı sonrasında kılınan akşam namazının ardından hacı adayları, dua ve tekbirler eşliğinde kutsal topraklara gitmek üzere Broadmeadows Camii'nden havalimanına otobüsle uğurlandı.
diyanet haber
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)