Hakkari-Çukurca kara yolu çığdan temizlendi, tekrar kapandı!

Hakkari-Çukurca kara yolu, yürütülen çalışmalar sonucunda temizlenerek ulaşıma açıldı.

Hakkari-Çukurca kara yolu çığdan temizlendi, tekrar kapandı!

Hakkari-Çukurca kara yolu, yürütülen çalışmalar sonucunda temizlenerek ulaşıma açıldı.
Hakkari'de iki gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle Sümbül Dağı'ndan Hakkari-Çukurca kara yoluna çığ düştü. Durumun öğrenilmesi üzerine hemen harekete geçen Hakkari İl Özel İdaresi ve Karayolları 114. Şube Şefliği ekipleri, çığın indiği Depin mevkiindeki Hakkari-Çukurca kara yolunda çalışma başlattı. Bölgeye giden Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Buğra Karadağ, burada yürütülen yol açma çalışmalarını yerinde denetleyerek ilgililerden bilgi aldı. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Yardımcısı Buğra Karadağ, bugün sabah saat 06.00 sıralarında Hakkari-Çukurca kara yoluna çığ düştüğünü belirterek, karayolunun kısa sürede ulaşıma açılması için Hakkari İl Özel İdaresi ve Karayolları 114. Şube Şefliği ekiplerinin AFAD koordinesinde yaklaşık 4 saattir karla mücadele çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. 2 loderin Hakkari, 1 loderin ise Çukurca istikametinde yolu açmaya çalıştığını ifade eden Karadağ, "3 iş makinesiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çok şükür tehlike arz eden bir durum yok. Yolumuzu kısa sürede ulaşıma açacağız" şeklinde konuştu.
Dağdan inen tonlarca kar kütlesiyle mücadele eden ekipler, yaklaşık 6 saatlik bir çalışmanın ardından Hakkari-Çukurca kara yolunu çığdan temizlenerek yeniden ulaşıma açtı.
Ancak aynı bölgede farklı bir noktaya düşen ikinci bir çığ nedeniyle Hakkari-Çukurca kara yolu tekrar ulaşıma kapandı. Sümbül Dağı’ndan düşen ikinci çığı da ekipler temizlemeye çalışıyor.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere nnchaber.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi
Foto Galeri

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi

Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!
Foto Galeri

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!

Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu
Foto Galeri

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu

Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!
Foto Galeri

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!

Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu
Haber

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu

İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi
Video Galeri

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi

Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.