Kayseri

Hamsi tüm balıkları solladı

Balıkta en çok ilgi hamsiye

Hamsi tüm balıkları solladı

Kayseri'de balıkçılık yapan Ali Akçakaya, vatandaşların kılçıksız, hazırlanmasının kolay ve fiyatının da ekonomik olmasından dolayı en çok ilgiyi hamsiye gösterdiklerini söyledi.
Vatandaşların kılçıksız olması, hazırlanmasının kolay olması ve fiyatının da ekonomik olmasından dolayı küçük balıklara ilgi gösterdiğini ve hamsinin fiyatının 50-60 TL bandında olduğunu belirten Balıkçı Ali Akçakaya, “Balık durumları bu sene gayet güzel. Keyifli geçiyor. Balıkçılığımız yoğun geçiyor. Küçük balıklara talep fazla. Fiyatlar çok makul durumda. Vatandaşların talep göstermesinin 2 sebebi var. Birincisi ekonomik olması, ikincisi de taze olması. Önemli olan 2 sebep budur. Bu küçük balıklar yüzey balığı. Kılçıklarının az olması, pişmesi kolay. Hızlı sürede pişiyor. Ondan dolayı tercih meselesi çoğalıyor. Diğer balık grupları biraz daha işçiliklidir. Uğraşmak gerektiğinden dolayı daha az talep görüyor. Hamsinin fiyatı son zamanlarda 50-60 TL bandında değişmektedir. Hamsiye ve istavrite yoğun bir şekilde talep var. Yoğunluk genelde iş çıkış saatinde gerçekleşiyor. Gün içerisinde biraz daha sakin oluyor. Balığa yoğunluk var ancak mevsim şartları normal seyrettiğinden dolayı vatandaşlar biraz düşünceli oluyorlar. Havaların sıcak gittiğinden dolayı ‘balık iyi midir? Kötü müdür?’ diye kaygıları oluyor. Ancak bu kaygılarını biz gideriyoruz. Balığı koruyan buzdur. Bizler de ona özen gösteriyoruz. Balıkçılık sezonu başladı. Şu anda da gayet güzel ve kıvamında, tüketilebilir durumda. Fiyatı da çok ekonomik. Rakamlar çok güzel. O yüzden vatandaşların talebi fazla. Diğer deniz mahsullerimizin fiyatları da 150-200 TL civarında seyrediyor. Tabii biraz daha farklı ürünler var. Onların fiyatları da yüksek oluyor. Balık büyüdükçe fiyatı da yükseliyor. Büyük balığın fiyatı büyük oluyor, küçük balığın fiyatı küçük oluyor” şeklinde konuştu.
Vatandaşları balık konusunda uyaran Akçakaya, “Vatandaşlarımız balık tüketirken dikkatli olsunlar. Taze ürün aldıklarından emin olsunlar. Fiyata ve etikete odaklanmasınlar. Ürünlere çok dikkat etsinler” dedi.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere nnchaber.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi
Foto Galeri

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi

Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!
Foto Galeri

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!

Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu
Foto Galeri

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu

Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!
Foto Galeri

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!

Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu
Haber

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu

İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi
Video Galeri

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi

Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.