Balıkesir

Hava soğuması hamsi sevenleri sevindirdi

Hava soğudu, hamsi bollaştı

Hava soğuması hamsi sevenleri sevindirdi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bandırma Su Ürünleri Hali’nde, olumsuz hava şartlarına rağmen, hamsi başta olmak üzere balık bolluğu yaşanıyor.
Havaların soğuması ve yağışların başlaması ile birlikte Marmara Denizi’nde daha da bollaşan hamsi balık tezgahlarında da bolca yerini almaya başladı. Bandırma’da olumsuz hava şartlarına rağmen hamsi balığının kilosu 100 liradan satılıyor. Balıkçılar, fırtınanın dinmesi ile birlikte hamsi balığının kilosunun 70 liraya kadar düşeceği belirtiliyorlar.
Balık halinde, sardalye ve istavritin kilosu 70 liradan satılırken, kolyozun kilosu 100, palamutun tanesi ise 150 liradan satılıyor. Diğer yandan lüfer balığının tanesi 180 ve torik balığının tanesi de 500 liraya alıcı buluyor.
Balıkçı Metin Çokgezenler, yaptığımız röportajda özellikle hamsi balığının önümüzdeki günlerde daha da bollaşacağını ifade ederek, “Havaların soğuması ile birlikte hamsi balığı bollaştı ve fiyatı da uygun. Tezgahlarımızda bolca hamsinin yanı sıra torik ve lüfer de mevcuttur. Hamsi şu an fırtına nedeniyle 100 lira ama diğer günler 70-80 liraya düşecek. Denize az tekne açılabildiği için hamsi bu hafta sonu 100 liraya satılıyor” dedi.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Hamsi tüm balıkları solladı
Bölgesel

Hamsi tüm balıkları solladı

Balıkta en çok ilgi hamsiye

Soğuklar Geldi, Bitki Çayların Talebi Arttı
Yaşam

Soğuklar Geldi, Bitki Çayların Talebi Arttı

Türkiye’yi etkisi altına alan soğuk hava, kış günlerinin vazgeçilmez içeceği bitki çaylarına rağbeti artırdı.

Yenisi pahalı olunca eskiye koştular
Yaşam

Yenisi pahalı olunca eskiye koştular

Soğuk hava yurt genelinde etkisini gösterirken, vatandaşlar yenisini alamadığı için ellerindeki yıpranmış deri montları alarak deri mont tamircilerinde yoğunluk oluşturdu.

Kar yağışı ilçede muazzam görüntüler yarattı
Bölgesel

Kar yağışı ilçede muazzam görüntüler yarattı

Tokat’ın Başçiftlik ilçesinde gece saatlerinden itibaren kar yağışı etkili oldu, ilçe merkezi beyaza büründü.

Kan stokları azalan Kızılay'a kan bağışında bulundular
Etkinlik

Kan stokları azalan Kızılay'a kan bağışında bulundular

Muş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve üyeleri, soğuk havalardan dolayı kan stokları azalan Kızılay’a bağışta bulundu.

Eskişehir’de yoğun yağışlarla birlikte hava da soğudu
Bölgesel

Eskişehir’de yoğun yağışlarla birlikte hava da soğudu

Eskişehir’de etkili olan sağanak yağışlar ile birlikte hava sıcaklığı da önemli ölçüde düştü.