Antalya

Hava yoluyla Antalya'ya gelen turist sayısı 12 milyonu geçti.

Antalya'da 2022 yılı turizm veri sayıları artışı sürüyor.

Hava yoluyla  Antalya'ya gelen turist sayısı 12 milyonu geçti.

Akdeniz’in en önemli turizm merkezlerinin başında gelen Antalya’da 2022 yılı turizm verilerindeki artış devam ediyor. Antalya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden alınan verilere göre 1 Ocak–16 Ekim tarihleri arasında şehri hava yoluyla ziyaret eden turist sayısı 12 milyonu aştı.
Denizi, kumu, güneşi ve doğal güzellikleri ile yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan Antalya’da turizm verileri artmaya devam ediyor. Antalya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden alınan verilere göre, pandemi sürecinin ardından turizmin gözde tatil merkezlerinden birisi olan Antalya’ya 2022 yılının 1 Ocak–16 Ekim tarihleri arasında hava yoluyla gelen turist sayısı 12 milyon 42 bin 468 olarak gerçekleşti.

Son 2 yılın toplamı geçildi

Akdeniz’in en önemli turizm merkezlerinin başında gelen Antalya’da 2022 yılının turizm verileri bir önceki yılın 1 Ocak-16 Ekim dönemine göre büyük artış gösterdi. Geçtiğimiz yılın aynı dönemini 7 milyon 975 bin 643 turiste ulaşan Antalya, 2022 turizm verilerinde bir önceki yılın 1 Ocak- 16 Ekim dönemine göre yüzde 51 artış kaydetti. Ayrıca 2022 yılı turizm verilerinde son iki yılın aynı döneminin toplamı geride bırakıldı.

Ekim ayının 16 gününde 1 milyon 15 bin ziyaretçi
Verilerdeki yükselen bu grafik, Ekim ayında da devam etti. Kenti 2021 yılının 1-16 Ekim tarihleri arasında 959 bin 359 kişi ziyaret ederken, bu sayı 2022 yılının aynı döneminde yüzde 6 artış göstererek 1 milyon 15 bin 375 olarak kayıtlara yansıdı.Hava yoluyla  Antalya'ya gelen turist sayısı 12 milyonu geçti.Hava yoluyla  Antalya'ya gelen turist sayısı 12 milyonu geçti.Hava yoluyla  Antalya'ya gelen turist sayısı 12 milyonu geçti.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Yerli ve yabancı turistler Adana lezzetlerine akın etti
Yaşam

Yerli ve yabancı turistler Adana lezzetlerine akın etti

Adana’da bu sene 12’ncisi düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nda stantlar açılırken Adanalılar kendini karnaval alanına attı.

Eskişehir turist ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor
Yaşam

Eskişehir turist ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor

Eskişehir’de bayram tatili döneminde artan turist ziyaretleri devam ediyor.

Burdur'da Turizm Haftası Yörük Göçü ile Başladı! Hedef Yılda 1 Milyon Turist!
Bölgesel

Burdur'da Turizm Haftası Yörük Göçü ile Başladı! Hedef Yılda 1 Milyon Turist!

Burdur'da 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası kapsamında, Türkiye'nin ilk turizme açılan mağarası olan İnsuyu Mağarası'nda temsili Yörük göçü ile kutlamalar başladı.

Antalya'da Kar Manzarası Eşliğinde 32 Derece! Yaz Kış Bir Arada!
Bölgesel

Antalya'da Kar Manzarası Eşliğinde 32 Derece! Yaz Kış Bir Arada!

Antalya'da hava sıcaklığı 6 derece artınca termometreler 32 dereceyi gördü. Sahilde oluşan görüntü ise yazla kışı aynı anda yaşattı.

Turist Akın edince, Esnaf Güller Açtı
Yaşam

Turist Akın edince, Esnaf Güller Açtı

Antalya’nın Manavgat ilçesinde bulunan tatil bölgelerinden şehir merkezine akın eden turistler, Perşembe Pazarı esnafının yüzünü güldürdü.

Troya Müzesi İçin Ziyaretçi Hedefi! -Haberler
Etkinlik

Troya Müzesi İçin Ziyaretçi Hedefi! -Haberler

Çanakkale’de 5 bin 600 yıllık geçmişe sahip Troya Ören Yeri’nden çıkan eserlerin sergilendiği Troya Müzesi 2023 yılında 538 bin yerli ve yabancı turisti ağırlarken, 2024 yılında ise bu rakamın 700 bin ziyaretçiye ulaşması hedefleniyor.