Balıkesir’in Havran ilçesinde Cumhuriyetin 100. Yılı düzenlenen törenler ile geniş bir katılım ile kutlandı.
29 Ekim Cumhuriyetin 100. Yıldönümü etkinlikleri, İlçe Kaymakamı Enver Özderin’in makamında tebrikleri kabulü ile başladı. Daha sonra Kızılay Meydanında düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama töreni, Kaymakam Enver Özderin, Belediye Başkanı Emin Ersoy, ilçe protokolü, öğretmen, öğrenci ve vatandaşların katılımları ile gerçekleşti.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan program, İlçe Kaymakamı Enver Özderin ve Belediye Başkanı Emin Ersoy’un Havranlıların bayramlarını kutlaması ve Kaymakamın günün anlam ve önemini belirten konuşmasını gerçekleştirmesi ile devam etti.
100. Yıl Etkinlikleri dahilinde öğrencilerin şiirlerini okuması, halk oyunları ekibi gösterileri, yabancı halk dansları topluluğu gösterileri ve Havran Belediyespor Teakwondo ve Jimnastik Gösterileri izlendi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere hediyeleri takdim edildi. Daha sonra okulların bando eşliğinde kortej geçişi yapılarak tören tamamlandı. İHA
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)