Antalya / Korkuteli

Hayırseverden Korkuteli MYO’ya Mantar Üretim Odası

Akdeniz Üniversitesi Korkuteli Meslek Yüksekokulu’nda “Mantar Üretim Odası” yapımı için Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan ile Özdal Kompost AŞ Yönetim Kurulu Başkanı hayırsever Yüksel Dal öğrencileri için

Hayırseverden Korkuteli MYO’ya Mantar Üretim Odası

Hayırseverden Korkuteli MYO’ya Mantar Üretim Odası

Akdeniz Üniversitesi Korkuteli Meslek Yüksekokulu’nda “Mantar Üretim Odası” yapımı için Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan ile Özdal Kompost AŞ Yönetim Kurulu Başkanı hayırsever Yüksel Dal arasında protokol imzalandı. Firma Genel Müdürü Erdem Arif Cengiz’in de katıldığı imza töreni sonunda Mantarcılık Programı öğrencileri için uygulama alanı yapılması kararlaştırıldı.

Akdeniz Üniversitesi ile Özdal Kompost İnşaat Gıda Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş. arasında Korkuteli Meslek Yüksekokulu yerleşkesinde Mantarcılık Programı öğrencileri için “Mantar Üretim Odası Yapımı” konulu bina bağış ve iş birliği protokolü imzalandı. Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü Yönetim Kurulu Odası’nda gerçekleşen imza törenine Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Toker, Özdal Kompost İnşaat Gıda Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve KEKSAV Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Dal, Firma Genel Müdürü ve Korkuteli MYO Danışma Kurulu Üyesi Erdem Arif Cengiz, Genel Sekreter Ali Evren İmre, Korkuteli Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Zanbak katıldı.

MANTARIN BAŞKENTİ KORKUTELİ

İlçelerde yer alan meslek yüksekokullarının önemine dikkati çeken Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Korkuteli’nde yer alan meslek yüksekokulumuzda bulunan bölümler ve onların içerisinde yer alan programlar hem ilçeye hem Antalya’ya hem de ülkemize kalifiye eleman yetişmesinde çok önemli bir misyon üstleniyor. Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü içerisinde yer alan Mantarcılık Programı Korkuteli’nde yaygın olan mantar yetiştiriciliği için çok önemli bir yere sahiptir. Ülkemizdeki mantarın yüzde 52’sini yetiştiren ve mantarın başkenti konumunda yer alan Korkuteli için meslek yüksekokulumuza yapacağınız bu katkı çok kıymetli. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.” dedi. Rektör Özkan, hayırseverlerin üniversiteye katkılarının çok değerli olduğunu da sözlerine ekledi.

ÜNİVERSİTE ÖZEL SEKTÖR İŞ BİRLİĞİ

20 senedir mantarcılık sektörüne emek harcadıklarını ve geliştirmeye çalıştıklarını söyleyen Özdal Kompost İnşaat Gıda Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Dal,

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ÜZÜLDÜM
  • 1
    BEĞENDİM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Mantar zehrine dikkat
Bölgesel

Mantar zehrine dikkat

Doğada kendiliğinden yetişen mantarları bilinçsizce tüketenlerin yaşadığı zehirlenmelere dikkat çeken uzmanlar, “Bilinçsiz mantar tüketimi öldürüyor” dedi.

Birçok derde deva! Sezon açıldı! 5 bin liraya kadar alıcı buluyor
Bölgesel

Birçok derde deva! Sezon açıldı! 5 bin liraya kadar alıcı buluyor

Antalya'nın Akseki ilçesinde doğada kendiliğinden yetişen ve bölgede yaşayanların "göbek" adını verdiği "kuzugöbeği mantarı" toplanmaya başlandı.

Konya’da mantar üretimine yönelik çalışmalar devam ediyor
Bölgesel

Konya’da mantar üretimine yönelik çalışmalar devam ediyor

Konya’nın Beyşehir ilçesinde mantar üretiminin daha da geliştirilip yaygınlaştırılmasına yönelik yürütülen faaliyet ve çalışmalar devam ediyor.

Termal KYK erkek öğrenci yurdu öğrencileri mantar yetiştirmeyi öğrendi
Bölgesel

Termal KYK erkek öğrenci yurdu öğrencileri mantar yetiştirmeyi öğrendi

Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü tarafından düzenlenen mantar yetiştirme kursuna Termal Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Erkek Öğrenci Yurdu öğrencileri katıldı.

Şanlıurfa’da  mantar toplamaya giden iki genç dağlık alanda mahsur kaldılar
3. Sayfa

Şanlıurfa’da mantar toplamaya giden iki genç dağlık alanda mahsur kaldılar

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde mantar toplamaya giden iki genç, şiddetli yağış sonrası derenin taşmasıyla dağlık alanda mahsur kaldı.

Kayseri'de kabak çekirdeği ve istiridye mantarı kadınların gelir kapısı oldu
Yaşam

Kayseri'de kabak çekirdeği ve istiridye mantarı kadınların gelir kapısı oldu

Kayseri’nin Tomarza ilçesinde kooperatif çatısı altında güçlerini birleştiren kadınlar, coğrafi tescilli ürün olan kabak çekirdeğini ve istiridye mantarını paketleyip satarak ev ekonomilerine katkı sağlıyor.