Hayırseverden Korkuteli MYO’ya Mantar Üretim Odası
Akdeniz Üniversitesi Korkuteli Meslek Yüksekokulu’nda “Mantar Üretim Odası” yapımı için Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan ile Özdal Kompost AŞ Yönetim Kurulu Başkanı hayırsever Yüksel Dal arasında protokol imzalandı. Firma Genel Müdürü Erdem Arif Cengiz’in de katıldığı imza töreni sonunda Mantarcılık Programı öğrencileri için uygulama alanı yapılması kararlaştırıldı.
Akdeniz Üniversitesi ile Özdal Kompost İnşaat Gıda Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş. arasında Korkuteli Meslek Yüksekokulu yerleşkesinde Mantarcılık Programı öğrencileri için “Mantar Üretim Odası Yapımı” konulu bina bağış ve iş birliği protokolü imzalandı. Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü Yönetim Kurulu Odası’nda gerçekleşen imza törenine Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Toker, Özdal Kompost İnşaat Gıda Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve KEKSAV Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Dal, Firma Genel Müdürü ve Korkuteli MYO Danışma Kurulu Üyesi Erdem Arif Cengiz, Genel Sekreter Ali Evren İmre, Korkuteli Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Zanbak katıldı.
MANTARIN BAŞKENTİ KORKUTELİ
İlçelerde yer alan meslek yüksekokullarının önemine dikkati çeken Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Korkuteli’nde yer alan meslek yüksekokulumuzda bulunan bölümler ve onların içerisinde yer alan programlar hem ilçeye hem Antalya’ya hem de ülkemize kalifiye eleman yetişmesinde çok önemli bir misyon üstleniyor. Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü içerisinde yer alan Mantarcılık Programı Korkuteli’nde yaygın olan mantar yetiştiriciliği için çok önemli bir yere sahiptir. Ülkemizdeki mantarın yüzde 52’sini yetiştiren ve mantarın başkenti konumunda yer alan Korkuteli için meslek yüksekokulumuza yapacağınız bu katkı çok kıymetli. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.” dedi. Rektör Özkan, hayırseverlerin üniversiteye katkılarının çok değerli olduğunu da sözlerine ekledi.
ÜNİVERSİTE ÖZEL SEKTÖR İŞ BİRLİĞİ
20 senedir mantarcılık sektörüne emek harcadıklarını ve geliştirmeye çalıştıklarını söyleyen Özdal Kompost İnşaat Gıda Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Dal,
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)