Burdur

Hayvan dostu belediye

Konyaaltı Belediyesi, sel, deprem yangın gibi olası afet durumlarında hayvanların nasıl kurtarılması gerektiği konusunda personeline eğitim verdi.

Hayvan dostu belediye

BELEDİYE PERSONELİNE HAYVAN ARAMA KURTARMA EĞİTİMİ

Konyaaltı Belediyesi, sel, deprem yangın gibi olası afet durumlarında hayvanların nasıl kurtarılması gerektiği konusunda personeline eğitim verdi. Uygulamalı olarak gerçekleştirilen eğitimler 3 gün sürdü.

Konyaaltı Belediyesi Sivil Savunma Birimi ve Jandarma Arama Kurtarma birimi (JAK) işbirliğiyle belediye personeline Antalya Hayvanat Bahçesi’nde ve hizmet binasında uygulamalı ve teorik hayvan kurtarma eğitimi verildi. Eğitimlere Konyaaltı Belediye Başkanı Yardımcısı Müge Gezginci Ünsal da katıldı. Eğitimlerde afet ve olağanüstü durumlarda hayvanların kurtarılması noktasında nasıl bir yol izlenmesi gerektiği anlatıldı.

KURTARMA TEKNİKLERİ ANLATILDI

Belediye personeline, hayvanların kaybolduğu veya tehlike altında olduğu durumlarda nasıl hareket edileceği öğretilirken, temel hayvan davranışları ve kurtarma teknikleri konusunda da bilgiler verdi. Üç gün süren eğitimin ilk iki günü belediye hizmet binasında, son günü ise Antalya Hayvanat Bahçesi’nde uygulamalı olarak gerçekleştirildi. Eğitimler sonunda katılım sağlayan belediye personeline Konyaaltı Belediyesi Başkan Yardımcı Sedat Karabulut tarafından sertifika verildi.

ACİL DURUMDA MÜDAHALE

Eğitim programıyla belediye personeline hayvanlara güvenli yaklaşma teknikleri ve acil durumlarda müdahale etme konularında bilgi aktarıldığını anlatan Konyaaltı Belediyesi Sivil Savunma Birimi Uzmanı Sinan Toprak, “Katılımcılar, uzman eğitmenler eşliğinde saha çalışmaları yaparak pratik deneyim kazandılar. Ayrıca, sel, deprem gibi afet durumlarında hayvanların güvenli bir şekilde kurtarılmasıyla ilgili uygulamalı olarak eğitim aldılar” dedi.

 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Başkan Kotan personelle bayramlaştı
Bölgesel

Başkan Kotan personelle bayramlaştı

Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan Kurban Bayramı öncesindeki son mesai gününde belediye personeli ile bayramlaştı

Konyaaltı'nda dip temizliği yapıp denizde bayrak açtılar
Etkinlik

Konyaaltı'nda dip temizliği yapıp denizde bayrak açtılar

Konyaaltı Belediyesinin 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Türkiye Çevre Haftası nedeniyle gerçekleştirdiği etkinlikler kapsamında deniz dibi temizliği yapıldı, sürdürülebilir yaşam hakkında bilgiler verildi.

Konyaaltı'ndaki yangın söndürüldü
Bölgesel

Konyaaltı'ndaki yangın söndürüldü

Konyaaltı Belediyesi karşısında ve yan tarafında bulunan ormanlık alanlarda çıkan yangın Konyaaltı Belediyesi ekiplerinin dahil olduğu çalışmayla kısa sürede söndürüldü.

Konyaaltın'da engelli ve iklim dostu park
Bölgesel

Konyaaltın'da engelli ve iklim dostu park

Konyaaltı Belediyesi engelli ve iklim dostu parkı 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde kullanıma açtı.

Konyaaltın'da çevre günleri
Etkinlik

Konyaaltın'da çevre günleri

Konyaaltı Belediyesi 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle, seminerden atölye çalışmalarına kadar çok sayıda etkinlik düzenliyor.

Konyaaltın'da Nazım Hikmet Şiirleri sergisi
Bölgesel

Konyaaltın'da Nazım Hikmet Şiirleri sergisi

Konyaaltı Belediyesi usta şair Nazım Hikmet’i ölümünün 61. yıl dönümünde Belgin Dalar’ın “Nazım Şiirleri Sergisi” ile anacak.