Burdur

Hayvancılık Projesi Eğitimlerine İlgi Giderek Artıyor

“Bölgesel Kalkınma Amaçlı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Programı” çerçevesinde Burdur’un potansiyelleri ile üniversitenin mevcut ve gelecek altyapısının uyumlaştırılarak tarım ve hayvancılıktaki rekabet gücünü artırmayı amaçlayan Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Bölgesel Kalkınma Odaklı Hayvancılık Projesi …

Hayvancılık Projesi Eğitimlerine İlgi Giderek Artıyor

“Bölgesel Kalkınma Amaçlı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Programı” çerçevesinde Burdur’un potansiyelleri ile üniversitenin mevcut ve gelecek altyapısının uyumlaştırılarak tarım ve hayvancılıktaki rekabet gücünü artırmayı amaçlayan Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Bölgesel Kalkınma Odaklı Hayvancılık Projesi kapsamında çiftçilere yönelik verdiği eğitimlere ilgi giderek artıyor.

Eğitimlerin bazıları çiftçilerin yaşadığı köy ve kasabalarda gerçekleştirilirken bazıları da üniversite yerleşkesindeki salonlarda devam ediyor. Burdurlu çiftçilerce yoğun katılımın olduğu eğitimlerden biri de Avşar Han Sinema Salonu’nda gerçekleştirildi.

Eğitimler, Burdur Gelişim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ali Murat ALPARSLAN’ın hoş geldin konuşması ile başladı. Katılımlarından dolayı çiftçilere teşekkür ederek sözlerine başlayan ALPARSLAN, “8 farklı konuda eğitimlerimiz var. Her eğitime gelen kişiye eğitim sonunda sertifika vermek istiyoruz. Bu sertifikalar çok önemli çünkü 8 eğitimden 5’ine katılan çiftçilere ‘Bilinçli Çitçi Sertifikası’ gibi özel sertifika vereceğiz ve bu kişileri veri havuzumuzda tutacağız. Böylece sizlerle hayvancılık projesi kapsamında daha yakından çalışabileceğiz.” vurgusunu yaptı.

Daha sonra MAKÜ Veteriner Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Fatma Karakaş OĞUZ tarafından ‘Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları’ konusunda eğitim verildi.

Çiftçilerin pratikte karşılaştığı soru ve sorunların yanıtlarını da buldukları eğitimlerde, çiftçiler de günlük hayattaki deneyimlerini paylaştılar.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Beşkavak Köyü, MAKÜ ile Markalaşma Yolunda
Bölgesel

Beşkavak Köyü, MAKÜ ile Markalaşma Yolunda

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Bölgesel Kalkınma Odaklı Hayvancılık Projeleri kapsamında Burdurlu çiftçilerle bir araya gelmeye devam ediyor.

MAKÜ Hayvancılık Projesi Ekibi Portekiz’de İncelemelerde Bulundular
Bölgesel

MAKÜ Hayvancılık Projesi Ekibi Portekiz’de İncelemelerde Bulundular

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin (MAKÜ) yürüttüğü “Bölgesel Kalkınma Odaklı Hayvancılık Projesi” kapsamında Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliği Islahı ve Yaygınlaştırılması çalışmaları kapsamında Burdur Sektör Meclisi Başkanı Vali Hasan Şıldak, Burdur Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Yıldız, Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz, Proje Sorumlusu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Öner, ve Küçükbaş Proje Sorumlusu Prof. Dr. Özkan Elmaz’dan oluşan heyet Portekiz’de incelemelerde bulundular.

MAKÜ ekipleri Hayvancılık projeleri kapsamında sahadalar …
Bölgesel

MAKÜ ekipleri Hayvancılık projeleri kapsamında sahadalar …

Çiftçi eğitimleri bütün hızıyla devam ediyor

MAKÜ’de Akademisyen-Hayvancılık Sektör buluşması
Yerel Yönetim

MAKÜ’de Akademisyen-Hayvancılık Sektör buluşması

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Hayvancılık Projesi kapsamında, ‘2019 Yılı Olağan Sektör Meclisi’ toplantısı düzenlendi. Vali Hasan Şıldak başkanlığında gerçekleşen sektör meclisi toplantısında, Burdur Ticaret Borsası Meclis Başkanı Hikmet Çangır ve Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp, et ve süttü maliyet hesabı ile Burdur markasının oluşturulması talebinde bulundular.

TÜSÜF salon futbolu bölgesel lig müsabakaları sona erdi
Bölgesel

TÜSÜF salon futbolu bölgesel lig müsabakaları sona erdi

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Futbol Takımının da yer aldığı Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Salon Futbolu Bölgesel Lig Müsabakaları sona erdi.

MAKÜ' de mühendis adayları sektör temsilcileri ile buluştu
Bölgesel

MAKÜ' de mühendis adayları sektör temsilcileri ile buluştu

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Mühemdislik-Mimarlık Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Topluluğu tarafından “Gücün Kontrolü Elinizde: Yılmaz Redüktör” adlı seminer düzenlendi.