Antalya

Hem eğlenip hem de öğrenme keyfi

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ATABEM yaz kursları başladı! Ücretsiz olarak sunulan 411 kursa, 6.521 öğrenci katılıyor.

Hem eğlenip hem de öğrenme keyfi

Antalya Büyükşehir Belediyesi Atatürk Kültür ve Bilgi Eğitim Merkezi (ATABEM) yaz kursları başladı. 19 kurs merkezinde verilen 411 kursa, 6 bin 521 öğrenci katılıyor. Akademik branşlarda ücretsiz eğitim gören öğrenciler hem eğleniyor hem öğreniyor.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü’ne bağlı ATABEM’de öğrencilere yönelik ücretsiz yaz kurslarında dersler başladı. Bilgisayar kodlama ve İngilizce’den piyano ve modern dansa kadar birbirinden farklı kurslarda çocuklar kendilerini geliştirme imkânı buluyor.

3-4-5-6-7 ve 8. Sınıf öğrencileri, yoğun ve yorucu geçen okul döneminden sonra yaz kursları ile ATABEM’de hem eğlenmenin hem de öğrenmenin keyfini çıkarıyor. Akademik, kültürel ve sosyal alanlarda açılan kurslarda öğrenciler, ilgi alanları ve eksik olduğu konularda yeni bilgiler öğreniyor. Çocuklar, bilgisayar kodlama, Türkçe, hızlı okuma, matematik, fen bilimleri ve İngilizce, bağlama, gitar, modern dans, Türk halk oyunları, piyano, resim, satranç, drama, keman ve zeka oyunları (mangala) gibi çeşitli branşlarda eğitim alıyor.

Bilgisayar kodlama kursu öğrencilerinden Özgür Toprak, kursa gelmeyi çok istediğini belirterek, “Teknolojiye ve bilgisayar kullanmaya çok merakım vardı. Burada robotik kodlama eğitimi alıyoruz, oyunlar oynuyoruz. Oynadığımız oyunların nasıl yapıldığını eğlenceli bir şekilde öğreniyoruz. Bu yaz benim için ATABEM’de çok güzel geçecek” diye konuştu.

Geçen yıl ATABEM'de modern dans kursuna katılan 14 yaşındaki Reyna Tanış ise bu yıl eğitimine gitar kursu ile devam ettiğini belirterek, “Öğretmenimiz eşliğinde sınıf arkadaşlarımla beraber gitar çalmayı öğreniyoruz. Piyanoya küçüklüğümden itibaren merakım var. Notalar hep ilgimi çekmiştir. Yaz tatilimde piyano eğitimimi ilerletmek istiyorum. Kursta hem öğreniyor hem de eğleniyorum. ATABEM’de çok mutluyum” diye konuştu.

Hem eğlenip hem de öğrenme keyfiHem eğlenip hem de öğrenme keyfiHem eğlenip hem de öğrenme keyfi

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu
Haber

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu

Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı
Haber

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı

Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol
Haber

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol

Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek
Haber

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek

Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?
Haber

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?

Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı
Haber

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı

Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.